U subotu  23. Marta 2013. godine u 12 časova ispred “Španske kuće”, pored Kulturnog Centra GRAD u ulici Braće Krsmanovića broj 2, održaće se zvanično otvaranje i koktel povodom početka realizacije projekta URBAN INCUBATOR: BELGRADE.

 

Na otvaranju javnosti će se obratiti gradski arhitekta gospodin Dejan Vasović, predsednik Gradske Opštine Savski venac gospodin Dušan Dinčić, dr Matijas Miler-Viferig direktor Goethe-Instituta u Beogradu zatim kurator projekta, arhitekta i urbanista Tim Rinic; kao I autori nekih od deset osnovnih projekata iz oblasti umetnosti, kulture i socijalnih pitanja izabranih na međunarodnom konkursu  „URBAN INCUBATOR: BELGRADE Savamala - a City-Quarter Re-invents Itself“.

 

Jedinstveni projekat pod nazivom URBAN INCUBATOR: BELGRADE posvećen je razvoju Savamale, dela Beograda koji je trenutno potpuno zanemaren. U okviru ovog projekta budućnost Savamale neće graditi urbanisti, političari i investitori, već umetnici, arhitekte i aktivisti različitog profila, koji će godinu dana zajednički ulagati napore u revitalizaciju ove značajne gradske četvrti.

 

U nastavku teksta možete pogledati zvaničan program otvaranja kao i spisak projekata koji će se realizovati u okviru URBAN INCUBATOR: BELGRADE. Opširniji tekst sa detaljima možete naći a u prilogu ovog maila.


Radi što boljeg informisanja javnosti o aktivnostima angažovan je tim koji se bavi isključivo foto i video dokumentovanjem projekata. Arhiva fotografija i video zapisa, kao i pisanih materijala stoji Vam na raspolaganju i možete nam se u svakom trenutku obratiti sa zahtevom za dostavljanje i korišćenje istih.

 

[PROJEKTI: ŠPANSKA KUĆA , MIKRO FABRIKE, BIRO SAVAMALA, KAMENZIND, WE ALSO LOVE THE ART OF OTHERS, NEXTSAVAMALA - Crowdsourcing a City Vision, Savamalski dizajn studio, A MODEL FOR SAVAMALA, SCHOOL OF URBAN PRACTICES, SLUŠAJ SAVAMALA!, URBAN INCUBATOR FEATURING, GOETHE-GUERILLA 2013.]

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..