Projekat izložbe „Objekti u dijalogu“ ima za cilj da u izložbenom prostoru suoči pozicije mladih umetnika Marka Markovića i Saše Tkačenka nastalih kao odgovor na dominaciju znakova kao nosilaca komunikacije u savremenoj svakodnevici.


Tendencija za stvaranjem i korišćenjem vizuelnih znakova i signalizacije kako bi se saopštile informacije, uputstva, zabrane, obaveštenja ili reklamni sadržaji sastavni je deo savremenog društva i naše svakodnevnice.

Ana Bogdanović (1984) diplomirala je istoriju umetnosti na Univerzitetu u Beogradu kao najbolji student Filozofskog fakulteta u generaciji 2008. Nakon usavršavanja na Bauhaus Sommerakademie u Vajmaru i Freie Uneversität--‐u u Berlinu završila je master studije iz istorije umetnosti i vizuelne kulture na Humboldt Universität--u u Berlinu u okviru programa DAAD stipendije. Autor je izložbi Made in Red Hook u Lucky Gallery u Njujorku, SAD (2010), Objekt H u Lage Egal galeriji u Berlinu (2011), Bez odlaganja u Galeriji KC Grada u Beogradu (2012) i Velika očekivanja u Galeriji Doma omladine (2012). Radila je u muzejima Deutsche Guggenheim i Alte Nationalgalerie, kao i u Johnen Galerie u Berlinu. Tekstove iz domena umetničke kritike objavljivala je za kunsttexte.de --‐ Journal fuer Kunst--‐ und Bildgeschichte, Danasu, YellowCab--‐u, SeeCult--‐u i Eurozine--‐u. Autor je više tekstova o radu umetnika mlađe generacije u Beogradu.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..