Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je ostalo tek 10 dana do najvećeg godišnjeg fotografskog događaja u Novom Sadu - 4. Fotomaratona. Manifestacija je zakazana za 1. septembar, a start je u 11h na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta. Finiš je u 18h u bazi organizatora, cafe Veliki Nikole Pašića 24.

Prijave su još uvek otvorene na satu www.fotomaraton.rs

Fotomaraton je fotografsko takmičenje na kojem mogu učestvovati profesionalni i amaterski fotografi. Manifestacija se održava od 2009. godine, a do sada je učestvovalo preko 600 fotografa iz zemlje i inostranstva. Po završetku takmičenja prikupljene fotografije se žiriraju, a u danima koji slede organizuje se svečana dodela nagrada i izložba najboljih fotografija.


Na 4. Fotomaratonu biće postavljeni foto setovi sa profesionalnim foto modelima. Učesnici manifestaciju na startu dobijaju mapu grada sa ucrtanim foto lokacijama koje treba da obiđu. Za razliku od dosadašnjih manifestacija, sve takmičare očekuje jedna zajednička tema. Odabrane lokacije na mapi ovogodišnjeg fotomaratona biće dugo zapušteni prostori koji čine novosadsko jezgro. Postavljanjem seta na svaku od lokacija tj. uvođenjem modela u napuštene prostore započećemo proces reanimacije, koji će fotomaratonci ovekovečiti.

Pored setova u zaboravljenim novosadskim prostorima, na Trgu slobode bić postavljen poseban foto set na kojem ćemo fotografisati portrete naših sugrađana, svih onih koji se nađu na Trgu slobode 1. septembra od 16h i budu raspoloženi za fotografisanje. Pozivamo naše sugrađane da se na dan Fotomaratona prošetaju do centra i učestvuju u stvaranju najmasovnijeg portretnog fotografisanja u Novom Sadu. Najbolje fotografije predstavićemo na samostalnoj izložbi tokom jeseni.


Najnovije informacije redovno možete pratiti na sajtu www.fotomaraton.rs, gde možete preuzeti satnicu i program ovogodišnjeg Fotomaratona.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..