Untitled-1Beo Project, prvi italijansko-srpski izlagački prostor u Beogradu u saradnji sa Centrom za fotografiju, vas srdačno poziva na otvaranje izložbe Andreja Filev | Stalker u Petak, 08. Jun, od 19:00 do 22:00. Program uključuje predstavljanje portfolia Andreja Filev-a, u sredu, 11. Jun, u 19:00 , Galerija Legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića.


Priča se da do Prostorije gde se najveće intimne želje mogu ispuniti mora naći u Zoni, prostoru gde su normalni fizički zakoni  iskrivljeni zbog nepoznatih razloga.
Da bi putovanje bilo bezbedno  preporučljivo je da se zaposli STALKER: ilegalni vodič, stručnjak za tu teritoriju.

Andrej Filev vidi razliku između onoga što je sigurno i svakidašnje, i onog što je neizvesno, da bude otkriveno.Njegovo istraživanje se hrani međuprostorom, mestima  potisnutih sećanja i nastankom nesvesnog.

Nomadsko istraživanje, stvoreno iz odnosa, otvoreno znanju pomoću prelaza.
U stvari, umetnik / STALKER  je izabrao da pređe put peške, da bude tamo, bez posredovanja, identifikujući prilikom prelaska svoj metod znanja koji dovodi do percepcije aktuelnog.

Čuvar,vodič i umetnik  fizičkih oblasti a ne, naizgled napuštenih, crpi inspiraciju za svoje fotografije ne samo iz tog nastajanja drugih teritorija koje nude savremene,već i ekperimentišući sa  urbanim oblastima kao sa  kognitivnom mapom koja se stalno ažurira od strane sopstvenog  puta.

Andrej Filev, rođen je 1973. godine u Beogradu, Jugoslavija. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Bavi se društvenom i dokumentarnom fotografijom od 2006. godine. Izlagao na nekoliko grupnih i samostalnih izložbi. Član je samoorganizovanog foto kolektiva Belgrade Raw.

Beo_Project je pokrenut od strane Zare Audiello u saradnji sa Asocijacijom 22:37.
Prostor je lociran u centralnom delu Vračara, mali i dinamičan projekat- soba, ima nameru da predstavi kreativne projekte iz savremene perspektive.

Odluka za otvaranje jednog ovakvog izlagačkog prostora u Beogradu doneta je tokom  istraživanja. Već nekoliko predhodnih godina kroz kustosku praksu, interes Zere Audiello je orijentisan prema istoku; oblast ispunjena potencijalom koji nije u potpunosti razmatran.
Beo_Project funkcioniše zahvaljujući mreži izgradjenoj u saradnji sa Asocijacijom 22:37 sa željom da bude mesto konekcije izmedju internacionalnog umetničkog sveta i regiona Balkana.

Projekat –soba, predstavlja platformu za razmenu ideja, raskrsnicu rarličitih umetničkih disciplina.

Glavni fokus jeste stvaranje prostora za umetnika i kustosa, mesto gde je moguće razmeniti ideje, izlagati i objavljivati radove.

Uključujući razne oblike izlaganja; događaji, performansi, radionice, saradnja i umetnički projekti bazirani na edukaciji i učešću građana.

 

08.06.2012 // 01.07.2012 Beo_Project

www.beoproject.org
www.andrejfilev.com
www.belgraderaw.com
www.centarzafotografiju.com

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..