“Urbane transformacije”. Profesor Ivan Kucina je doveo 30 svetskih eksperata koji će učestovati u kreiranju modela za revitalizaciju Savamale. Nova akademija sa interaktivnim fotografskim studiom u galeriji ispod Brankovog mosta, Garage fire program na Mikser Tuborg bini, i još mnogo toga.

Urbane transformacije / Krug

Braće Krsmanović 8

„Urbane transformacije“ predstavljaju jednu od ključnih programskih celina ovogodišnjeg Mikser festivala u Savamali. Koristeći festival kao okidač, program „Urbanih transformacija“ pokreće dugoročni proces održive urbane transformacije Savamale.

DISKUSIJE / 11h – 14h
TEMA: SCHOOL OF MISSING STUDIES 
Moderator: Emiliano Gandolfi, Ibica, urbanista koji se bavi pitanjima društvene nejednakosti u gradovima, kustos 11. internacionalnoh arhitektonskog bijenala u Veneciji 2008. godine i Holandskog arhitektonskog institute u Roterdamu.
BikvanderPaul, Roterdam, svetski priznati umetnički kolektiv koji istražuje modele umetnosti kao sredstva socijalizacije.
Srdjan Jovanovic Weiss, Njujork, arhitekta i predavač, diplomac sa Harvarda, bavi istraživanjima kulturnih tokova gradova u tranziciji.
STEALTH.Unlimited, Beograd i Roterdam,
transdisiplinarna praksa Ane Džokić i Marc Neelen-a, koja pripada najužem krugu globalno prisutnih urbanih aktivista koji ističu odgovornu ulogu stvaraoca u svremenom društvu.

DISKUSIJE / 15h – 18h
TEMA: PARTICIPATION BY ARCHITECTURE
Moderator: Ivan Kucina, Beograd, arhitekta i profesor koji se bavi istraživanjima neformalnih procesa transformacije gradova i razvojnim strategijama koje se zasnivaju na jačanju društvene razmene, autor programa Urbanih transformacija Mikser festivala.
Stefan Pinkau, Berlin, arhitekta i profesor u Desau, bavi se pitanjima komunikacije između arhitekata I građana u procesima transformacije gradova
Aleksander Kader, Berlin, arhitekta i predavač u Desau, glavni koordinator radionice Participation by Architecture u kojoj sarađuju studenti iz Desaua, Tirane i Beograda
Elvan Dajko, Tirana, arhitekta, predavač, koordinator master programa na Polis Univerzitetu I Nedelje arhitekture u Tirani, školovan u Rimu i Cirihu.

JAVNA PREDAVANJA / 19h-21h
Piet Vollaard, Roterdam, arhitekta i medijator,
direktor najvažnijeg holandskog web portala ArchiNed I dugogodišnji glavni urednik holandskog arhitektonskog vodiča. Predavanje o Lous le Roy
Alexander Vollebregt, Roterdam, koordinira istraživačke i obrazovne programe na TU Delft koji se bave siromašnim društivam i pitanjima ravnopravnosti u gradovima.

29.05-01.06 / 19h / Predavanje: Nova akademija umetnosti / Education-in-progress /
/ Galerija IBM, Crnogorska 10

Nova akademija i ove godinena Mikseru. Akcenat je na učešću publike, a fotografski studio će biti na raspolaganju svim posetiocima koji će nakon fotografisanja moći da preuzmu fotografije. Nova akademija umetnosti se na Mikser festivalu 2011 predstavila sa fotografskim studijom a kao rezultata je više od 2000 fotografisanih posetioca u ulozi pionira što otvara novo polje i ima veliki potencijal da sa novim licima postane umetnički projekat ili buduća fotografska knjiga.

Mikser Tuborg Stage / Stovarište

Mostarska 5
Garage Fire!

21:00 Empathy / Zrenjanin
21:35 Tough Guys of America/ Beograd
22:10 Brat Farrar / Melburn
23:00 Ragman / Novi Sad
23:50 My Buddy Moose / Rijeka
00:40 Erotic Biljan & His Heretics / Zagreb

17h / Predavanje: Marta Naumovska-Grnarova / Zavar Design
/ Mikser Expo Highlights powered by Gorenje / Mikser House, Karađorđeva 46


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..