Trg-otvorenog-srcaNa manifestaciji „Trg otvorenog srca“, koja je otvorena 12. decembra na Trgu Republike i trajaće još osam dana, mogle su da se kupe i posebne novogodišnje šolje.


Kupovinom ovih šolja posetioci su pomogli da se prikupe sredstva za „Beogradski bebi klub“, a istovremeno su dobili i lep suvenir Grada Beograda. Kako je interesovanje za novogodišnju šolju bilo veliko, već danas je prodat celokupan tiraž od ukupno 6300 šolja. Sakupljenih milion dinara će biti poklonjeno za projekat Skupštine grada Beograda, „Beogradski bebi klub“. Ovoj plemenitoj akciji, pored posetilaca koji su kupili šolju, značajan doprinos su dali i prijatelji manifestacije, kompanije Maxi i Delta Generali.

Manifestacija »Trg otvorenog srca« je u svom prvom izdanju opravdala očekivanja, jer je Trg Republike pretvoren u lep i topao praznični kutak, sa prepoznatljivom novogodišnjom i božićnom atmosferom. Iz pomenutih novogodišnjih šolja posetioci su mogli da popiju čaj, kuvano vino, kafu, toplu čokoladu... Atmosferu su dodatno zagrevali mađioničari, dečiji horovi, umetnici koji su pravili skulpture od leda, i drugi zabavljači i animatori.

Svaki grad koji predstavlja značajnu turističku destinaciju, organizuje ovakve festivale, koji se nedeljama unapred najavljuju putem medija i koji privlače mnoštvo inostranih i domaćih posetilaca. U svetskim metropolama, Nova godina i Božić se upravo i vezuju za trgove i lokacije na kojima se održavaju ovi vašari i festivali i drago nam je da je ove godine i Beograd dobio svoju manifestaciju koja je imala i poseban, humanitarni karakter.


Grad Beograd je 1. januara 2011. godine, pokrenuo projekat „Beogradski bebi klub“ kao jednu od aktivnosti u okviru brige o deci i porodici. Zahvaljujući ovom projektu, svaka beba rođena u Beogradu i njena mama dobijaju poklon paket u kome se nalazi sve što je potrebno za negu bebe i majke u prvim danima bebinog života. Na ovaj način, Grad Beograd želi da podrži porodice koje su dobile prinovu da lakše i bezbrižnije započnu svoju najvažniju u najlepšu ulogu u životu, ulogu roditelja.


Skupština grada Beograda i Beogradska Kulturna Mreža zahvaljuju svim Beograđanima i gostima glavnog grada koji su kupili šolju i pomogli da pokažemo da je naš Beograd – Grad otvorenog srca!

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..