Izložba „Atelje, onirički prostor bića“ doktorskog umetničkog projekta Đurđe Sivački biće otvorena u nedelju, 10. marta u 19 časova u Galeriji ŠTAB, u prizemlju tržnog centra Galerija, kod ulaza br. 1. Publika će imati priliku da pored radova nastalih u prethodne dve godine premijerno vidi najnovije radove umetnice koji su nastali tematski za ovaj projekat. Mentor projekta Đurđe Sivački je prof. dr Branko Raković, a tekst za izložbu pisao je prof. dr Nikola Šuica. Rad Đurđe Sivački zasnovan je na vizuelnosti poentilizma, u kojoj autor teksta uočava preplitanje umetničke prošlosti sa sadašnjošću.

„Pretapanje u razigrane tokove svesti ne prestaje i danas u trećoj deceniji tog obećavajućeg milenijuma što je učinilo da svet u koji smo izručeni ništa manje evoluciono jeste drukčiji. Otud se kao stvorenja okrećemo ka nasleđu nepromenljivih nameta i prelamanja i svetlosti, molekula i doživljajnih detalja. Metod je značajno drukčiji i slava je posvećenom intimizmu što razvijorena umetnost slikanja Đurđe Sivački ističe kao svoj kosmološki prtljag.“ – Nikola Šuica

Đurđa Sivački je rođena 1983. godine u Beogradu. Završila je osnovne i master studije na Filološkom fakultetu u Beogradu. Na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu završila je osnovne i master studije u klasi profesora Gordana Nikolića. Doktorand je na istom fakultetu. Od 2017. godine je asistent na Fakultetu likovnih umetnosti, a 2022. postaje docent. Član je ULUS-a. Priredila je 11 samostalnih i učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama u regionu i inostranstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada, među kojima su: Nagrada na 15. godišnjoj izložbi ručno pravljene i komercijalno štampane knjige, Overbooked, Arizona State University, 2015; Velika nagrada Beta i Rista Vukanović, slikari za školsku 2014/15. godinu i Nagrada Stevan Knežević za crtež od 3. godine osnovnih i 1. i 2. godine master studija za školsku 2012/13. godinu.

Izložba “Atelje, onirički prostor bića” biće otvorena do 24. marta 2024. godine. Radno vreme Galerije ŠTAB je svakog dana od 10 do 21 čas. Ulaz na izložbu je slobodan.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..