U Kulturnom centru Srbije u Parizu, otvorena je izložba slika i skulptura pod nazivom, LE NEZ – NOS, koja je privukla veliku publiku na samom otvaranju. Slike Joškina Šiljana i skulpture Aleksandra Stanojevića Kempe potpuno su odiuševile sve prisutne na svečanom otvaranju izložbe, koja će trajati sve do 9. marta 2024. godine. Izložbu su otvorile direktorka Kulturnog centra Srbije, Natali Beljanski i kustoskinja izložbe Aleksandra Lazar. Ovom izložbom Galerija Štab iz Beograda predstavlja dva umetnika u srcu Pariza, sa kojima ima dugogodišnju uspešnu saradnju, a čiji radovi se neverovatno uklapaju, prožimaju i korespondiraju.

Šiljan za ovu izložbu svoje ideje predstavlja radovima velikog formata.  Radovi su duhovitih naziva, a asocijativnim formama predstavlja nos kao glavnog protagonistu situacije ili momenta. I Kempine skulpture su velike,  monohromne i totemskog karaktera. Zanimljivo je da su rađene od svakodnevnih predmeta i recikliranih materijala, obložene papir mašeom.

Izložbu LE NEZ publika može pogledati od 22. februara do 9. marta 2024. godine u Kulturnom centru Srbije (123 Rue Saint Martin, Pariz).

FOTO: GALERIJA ŠTAB

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..