Galerija X Vitamin obeležava godišnjicu izložbom Jelene Jelače pod nazivom „The Truth is Shaped in the Darkness“ koja se otvara u petak, 22. decembra 2023. u 19.00 časova. U petak, 22. decembra u 19.00, galerija X Vitamin obeležava šest godina od osnivanja, izložbom Jelene Jelače „The Truth is Shaped in the Darkness“. Kao i svake godine do sada, galerija predstavlja na svom jubileju radove autora koje zastupa. Saradnja sa Jelenom Jelačnom datira od osnivanja a ovo je prva Jelenina samostalna izložba u galeriji X Vitamin.

Specifičan pristup u kome se perspektiva posmatrača i učesnika na fantastičan način prepliću, kao i dokumentarni karakter pojedinih serija učinila je dela Jelene Jelače nezaboravnim ne samo u krugu poznavalaca i ljubitelja umetnosti, već i šire publike.

Na izložbi u X Vitamin galeriji biće prikazano jedno monumentalno delo, koje predstavlja istovremeno sublimaciju dosadašnje prakse, ali otvara i novo polje u radu Jelene Jelače.

X Vitamin galeriju osnovali su  2017. godine, Milorad Stajčić vizuelni umetnik i Ksenija Marinković, istoričarka umetnosti. U proteklih šest godina galerija X Vitamin ostvarila je saradnju sa velikim brojem umetnika iz zemlje i inostranstva. Poseban akcenat stavljen je na međusobno partnerstvo između umetnika i galerije kao i zalaganje za ostvarenje boljih i profesionalnijih odnosa i popularizaciju galerijske delatnosti u Srbiji.

Izložba traje do 4. februara 2024. godine

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..