Umetničko udruženje ,,Medvedi" po deseti put poziva umetnike i umetničke grupe da učestvuju u još jednoj proslavi proleća! Za one manje upućene, UG Medvedi su neprofitabilna organizacija koja od 2011. godine poziva umetnike, umetničke grupe i timove u obeležavanju svima nam dragog proleća! Naime, postoji jedno lepo narodno verovanje o trajanju zime, odnosno o početku proleća. Tu se upravo i spominje medved, a veruje se i da od njega sve zavisi: ako se prilikom prvog izlaska iz zimskog sna medved uplaši svoje senke i vrati u pećinu, zima će potrajati još neko vreme.

Ako se pak ne vrati, to je jasan znak da je zimi kraj i da su lepi dani na pomolu!

,,Medvedi - u čast proleću!” pokret je do sada obeležavao početak ovog godišnjeg doba sa jasnom porukom o neprikosnovenoj borbi protiv pasivnosti i letargije lokalne kulturne scene u više galerija u Beogradu: Ventil, KC Grad, galerija Štab, Muzej grada Beograda, Ulična galerija, ali i Poligon u Ljubljani kao i u sklopu Budi festivala u Pančevu, a doček proleća 2023. je planiran u galeriji UK Parobrod u Beogradu.

Na konkurs su i ove godine pozvani domaći i strani slikari, grafičari, vajari, ilustratori, fotografi, animatori, reditelji, konceptualni umetnici, industrijski dizajneri, kostimografi, scenografi, grafički dizajneri, arhitekte, strip majstori, dizajneri igračaka, kao i sve oni koji se bave bilo kojim vidom kreativnog stvaralaštva.

Ponosni smo na činjenicu da je u sklopu dosadašnjih otvorenih konkursa, pristizalo po preko 200 radova godišnje i to iz celog sveta. Tema, i ujedno jedino ograničenje konkursa, je kao i svake godine do sada bio MEDVED.

Ovo je otvoreni konkurs na koji je moguće prijaviti svoj rad do 20. februara 2023.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..