Galerija Srpskog kulturnog centra-SKUC iz Pule gostuje u Galeriji 73 u Beogradu (Požeška 83A - Čukarica) sa izložbom Akvatorij. Otvaranje je u subotu 29. oktobra u 19.00 časova. Projekat Akvatorij objedinjuje rad dve umetnice, različitog korišćenja medija izražavanja. Dok Sanja Simeunović Bajec istražuje vizualni identitet svojih letnjih sećanja na odrastanje na Lastovu kod svoje bake, evocirajući paletu emocija u klasičnom slikarskom maniru, Roberta Weissman Nagy koiristi medij videa za analizu vode kao sublimacije pojma života koji prenosi informacije kroz meta prostor ponavljanja izolovane aktivnosti u kontekstu poruke.

Izložbu otvara direktorka Galerije 73 Mirela Pudar i direktor SKUC-a Milan Rašula. Otvaranju prisustvuju  umetnice Roberta Vajsman Nagi i Sanja Simeunović Bajec.

Roberta Vajsman Nagi (Roberta Weissman Nagy) je rođena u Puli gde završava  Školu primenjenih umetnosti i dizajna. Akademiju likovnih umetnosti završila je 1988. godine u Beogradu, vajarski odsek uz likovnu pedagogiju, klasa prof. Jovana Kratohwilla. Bavi se skulpturom u metalu te novim medijima. Uz izuzetno aktivnu umetničku praksu bavi se i pedagoškim radom. Za svoj je stručni rad višestruko nagrađivana. Izlagala je na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama u zemlji i svetu.

Sanja Simeunović Bajec je rođena u Puli, gde završava Školu primenjenih umetnosti i dizajna. Diplomirala je 1999. god. na Filozofskom fakultetu u Rijeci, Odsek likovne kulture, u klasi prof. Ksenije Mogin.Trenutno radi u Školi primenjenih umetnosti i dizajna - Pula kao profesor stručnih predmeta. Do sada je ostvarila dvadeset i pet samostalnih izložbi i sedamdeset grupnih u Hrvatskoj i inostranstvu. Predsednica je udruženja "More" u kojoj dvadeset godina vodi likovnu radionicu Artić, s kojima je realizovala mnogobrojne dečje izložbe i svetske nagrade za dečje stvralaštvo. Član je Hdlu-a Istre od 2001. godine.   

<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..