Festival Balkanima ove godine započinje otvaranjem izložbe i projekcijom filmova: BENEDITO MACHINE: VREME ZA ČAJ, VREME ZA RAT. Nakon izložbe biće prikazan prvi Takmičarski program u velikoj Sali Doma kulture “Studentski grad”. Filmovi su raspoređeni u više celina: Glavni takmičarski program, Takmičarski program studentskog animiranog filma, Takmičarski program srpske animacije i jedan program koji predstavlja pregled najnovije balkanske produkcije animacije -Balkanima panorama. Za dečju publiku, ove godine, pripremili smo dva programa animiranih filmova, i to za uzrast do sedam godina, i drugi program za uzrast od 7 godina pa na dalje.

Takmičarski program filmova za decu 1 i 2 koncipirani su tako da najmlađoj publici predstave svu raznovrsnost evropskih kinematografija i animacijskih tehnika: klasična crtežna animacija, kolaž, lutke, plastelin, kompjuterske 3D tehnologije, slikanje po staklu i dr.

Festival evropskog animiranog filma Balkanima počinje petog oktobra u 20 časova u Domu kulture „Studentski grad” i traje pet dana. Svečano zatvaranje planirano je za subotu u 20 časova kada će biti prikazani svi pobednički fimovi i proglašene nagrade.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..