Društvo antikvara Srbije Vas obaveštava da će se narednog vikenda (02. i 03. oktobar) od 10 do 15 časova na novoj lokaciji u Domu Vojske Srbije u Beogradu, održati velika kupoprodajna izložba starina, umetničkih predmeta i predmeta kolekcionarstva pod nazivom “Sajam antikviteta“. Nakon 22 sezone neprekidnog održavanja u beogradskom hotel Slavija, zbog rekonstrukcije hotela, prinuđeni smo da našu manifestaciju preselimo na drugu lokaciju, sa čim bismo ovim putem želeli da upoznamo širu javnost. Naša manifestacija je velika kupo-prodajna izložba starina, umetničkih predmeta i predmeta kolekcionarstva, koja nudi beograđanima kao i turistima koji posećuju naš grad slobodno tržište starina i predmeta kolekcionarstva.

Naime, ono što izdvaja ovaj događaj od bilo kog drugog je neposredan kontakt sa drugim kolekcionarima kao i direktna trgovina bez posrednika između fizičkih lica. Ako tome dodamo i osećaj ležernog birkanja uz obavezno cenjkanje, kao i pregršt zanimljivih priča iz prošlosti, zadovoljstvo svakog posetioca je zagarantovano.

Na ovom mestu svi posetioci moći će da se edukuju i razmene iskustva o bavljenju ovom vrstom hobija, kao i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije, pomažu očuvanju  kulturnog i umetničkog blaga naše zemlje. Ovom prilikom biće prezentovano oko 40 privatnih kolekcija iz raznih oblasti sakupljanja na 350m2 izložbenog prostora, restorana Doma Vojske Srbije sa ulazom iz Francuske ulice. Cena ulaznice za Sajam antikviteta je 150 dinara po danu, ili 200 dinara za dva dana. Svi zainteresovani posetioci mogu razgledati, ali i nabaviti razne predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva - filatelije (poštanske marke i poštanska istorija...), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrednosni papiri...), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake...) i starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače...). Takođe, mogu se videti, stari satovi, nakit, starinsko posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala, antikvarni i stilski nameštaj, knjige, umetničke slike i grafike, ikone na platnu i drvetu, tepisi i pirotski i drugi ćilimi, narodne nošnje i uniforme i još mnogo drugih unikatnih predmeta.

Ova manifestacija je kupoprodajna, tako da i posetioci Sajma mogu izlagačima – kolekcionarima ponuditi sve od gore navedenog, a organizatori Sajma antikviteta obezbedili su svim zainteresovanim posetiocima BESPLATNU procenu (po trenutnim tržišnim vrednostima) donetih starinskih predmeta, kao i svaku drugu stručnu pomoć i obaveštenja iz oblasti kolekcionarstva.

U cilju sprečavanja širenja pandemije Covid-19 obavezna je upotreba zaštitnih maski kao i održavanje fizičke distance prilikom posete sajmu!

U nadi da ćete ispratiti našu manifestaciju i pomoći nam da obavestimo o promeni lokacije što veći broj zainteresovanih građana,
Srdačno Vas pozdravljamo.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..