„Jedno lice i crtice“ , samostalna izložba konceptualnog nakita Tamare Zečević, održaće se u Kući Đure Jakšića, Skadarska 34. Izložba se otvara 19. februara sa početkom od 18 h programom u kom učestvuju glumica Irena Tepšić, violinistkinja Milica Petrović, urednica Ljiljana M. Simić, profesorka Aleksandra Drakulić i Tamara Zečević. Ulaz je slobodan a izložba traje do 28. februara. Po rečima umetnice pored toga što publici predstavlja nedovoljno poznatu umetničku formu, ovim umetničkim projektom ona preispituje momente preplitanja crte u likovnom i književnom smislu, mašte i stvarnosti, prošlosti i sadašnjosti, ličnog i opšteg trenutka.

Na izložbi će biti prikazano ukupno 13 književnih crtica zapisanih u preiodu od 2010. do 2021. kao i 45 radova konceptualnog nakita koji su nastali u preiodu od 2017. do 2021. godine i izvedeni su u srebru, bakru, bronzi, mesingu, drvetu, tekstilu, papiru, tradicionalnim tehnikama obrade metala, drveta i drugim tehnikama.

Tamara Zečević je samostalni umetnik-vajar. Član je Not Only Decoration udruženja umetnika konceptualnog i savremenog nakita iz Austrije, Precious Collective udruženja umetnika konceptualnog nakita Velike Britanije i vajarske sekcije ULUPUDS-a. Od 2011. godine održala je šest samostalnih izložbi i učestvovala na četrdeset jednoj grupnoj žiriranoj izložbi u više gradova Srbije ali i u Švajcarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Finskoj, Francuskoj, Holandiji i Mađarskoj…Učestvovala je na više internacionalnih umetničkih projekata. Drži radionice i predavanja iz oblasti konceptualnog i savremenog umetničkog nakita, dizajna i tehnika izrade nakita.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..