Beogradski mesec fotografije i Muzej grada Mladenovca sa zadovoljstvom vas pozivaju na novu izložbu Aleksandra Slavkovića „Srbija - lepa i slepa“. Izložba će biti otvorena u subotu, 14. novembra od 17 do 19 časova u Muzeju grada Mladenovca (Kralja Aleksandra Obrenovića 69, Mladenovac). Prisustvo na otvaranju izložbe biće moguće jedino uz nošenje zaštitne maske i poštovanje aktuelnih mera radi sprečavanja širenja Kovida19. „Srbija — lepa i slepa“ je vizuelni dnevnik bez početka i kraja, o parčetu zemlje na Balkanu i ljudima koji tu žive. Ovaj dokumentarni projekat istražuje svakodnevnicu, privilegije i posledice života u nedefinisanom sistemu vrednosti. Govori o jednoj državi u tranziciji, zaglavljenoj između turbulentne prošlosti i neizvesne budućnosti, nemoćnoj da napravi razliku između sna i stvarnosti. Na kraju, ovo je priča o društvu i pojedincu, i njihovoj borbi da se održe na površini nemirnog okeana.

Aleksandar Slavković je 27-godišnji fotoreporter i dokumentarni fotograf iz Srbije. Nakon diplomiranja na Visokoj hotelijerskoj školi i nekoliko hotelskih poslova, počeo je da se zanima za dokumentarnu fotografiju i vizuelno pripovedanje priča kao najbolji način istraživanja sveta.

Nakon 3 godine kao freelance fotograf, počeo je saradnju sa medijskom kompanijom „Ringier Axel Springer“ u Beogradu.

Godine 2019. dobio je stipendiju od VII akademije u Sarajevu da pohađa interdisciplinarni seminar za narativnu i dokumentarnu praksu, zajedno sa 14 fotografa iz šire balkanske regije.

Njegov rad objavljivan je u poznatim srpskim časopisima „NIN“ i „Vreme“, kao i nekoliko internet magazina i publikacija.

Izložba traje od 14.11. do 14.12. 2020.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..