Centar za razvoj fotografije (CRF) u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije (UNS) raspisao je 21. konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima "Press Photo Srbija". Konkurs je otvoren do 1. oktobra 2019. godine, a pravo učešća na njemu imaju svi medijski fotografi, državljani Republike Srbije, koji su fotografije snimili u Srbiji i inostranstvu tokom 2018.godine, kao i strani fotografi koji su fotografije snimili na teritoriji Republike Srbije 2018. godine.

Press Photo Srbija promoviše fotografiju kao vizuelnu umetnost, socijalni fenomen i uticajno medijsko sredstvo.  Fotografija ima snažan uticaj na javnost, diktira trendove i prisutnija je u svim sferama društva više nego ikad.

Press Photo Srbija je najstariji konkurs za najbolju medijsku fotografiju na Balkanu.                          

Promoviše visoke profesionalne, etičke i estetske standarde u medijskog fotografiji, podstiče istraživački i samostalni rad fotografa i obradu tema važnih za društvo.

Afirmiše hrabre iskorake i savremene trendove u medijskoj fotografiji, kroz izložbu odabranih radova ostvaruje čvršću vezu autora sa publikom. Podstiče rad fotografa na dugoročnim projektima (foto-reportažama), koji podrazumevaju temeljno istraživanje uz kritički pristup.

Pozivamo sve fotografe koji rade ili sarađuju sa medijima da učestvuju na ovogodišnjem konkursu.

Sve potrebne informacije za učešće na konkursu možete pronaći na sajtu Centra za razvoj fotografije www.crf.rs na linku Press Photo Srbija http://www.crf.rs/press-photo-srbija.html

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..