Josef-Schagerl---Marko-MarkU okviru zatvaranja izložbe skulptura iz kolekcije smotre umetnosti “Mermer i zvuci” na ovogodišnjem BELEF-u u Knez Mihailovoj ulici 6. avgusta od 19.30 časova biće predstavljene site-specific intervencije umetica i umetnika Lane Vasiljević, Marka Markovića, Lukatoyboy-a, Miloša Jaćimovića i Saše Tkačenka.

Mermerne skulpture Lina Čedvika, Josefa Šagerla, Olge Jančić i Matije Vukovića, nastale 60-ih i 70-ih godina proslog veka, ući će u dijalog sa delima savremenih umetnika mlađe generacije, tako kreirajući potpuno nove situacije u urbanom jezgru Beograda. Komunicirajući između sebe, ova umetnička dela izazivaju posmatrača da se uključi u njihov intenzivni dijalog sa javnim prostorom.


Događaj će u 19.30 časova na uglu ulica Knez Mihailove i Vuka Karadžića otvoriti Lukatoyboy live soundtrack-om za skulpturu Jezgro oblika VI Olge Jančić. Nakon toga na Platou ispred Filozofskog fakulteta filmsko-umetnički dvojac Jaćimović / Tkačenko predstaviće svoju video instalaciju nastalu za Njegoša Matije Vukovića. Sledi otkrivanje rada Marka Markovića u dijalogu sa skulpturom Homoment Josefa Šagerla, nakon čega će se publici predstaviti Lana Ivanović svetlosnom instalacijom Love u dijalogu sa skulpturom Par Lina Čedvika ispred Kulturnog Centra Beograda.


Sve umetničke intervencije biće dostupne publici tokom čitave večeri 6. avgusta.


6. avgust 2011. od 19.30h u Knez Mihailovoj ulici : Lynn Chadwick / Lana Vasiljević,
Josef Schagerl / Marko Marković, Olga Jančić / Lukatoyboy, Matija Vuković / Miloš Jaćimović i Saša Tkačenko


Za sve informacije u vezi sa događanjem obratite se Ani Bogdanović na 063/8697347.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..