slavicaU O3ONE-e ce biti izložena serija fotografija koju je snimio Tomaž Lunder, gde Slavica trci sedamdeset-kilometarski maraton.



Slavica Marin je kroz svoj umetnicki rad vec godinama poznata likovnoj publici Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. Specificno je za njen rad da u svim oblastima u kojima se izražava (slikarstvo, skulptura, objekti, instalacije, modni dizajn) koristi prirodne materijale i tako uspostavlja tesni kontakt sa prirodom. Njeno umetnicko izražavanje bazira se na ekologiji i to od same upotrebe prirodnih materijala do estetske zaokruženosti dela koje, izmedu ostaloga, želi istaknuti prirodu i kao osnovno polazište za cistocu ljudskog duha.

U O3ONE-e ce biti izložena serija fotografija koju je snimio Tomaž Lunder, gde Slavica trci sedamdeset-kilometarski maraton. Slavica je startovala pred svojom galerijom u Umagu, kako bi došla, tacno na svecano otvaranje Istarskog sajma umetnina (Artexchange) u Rovinju, gde je njena galerija bila izlagac, što je tom maratonu vec u pocetku odredilo performativna svojstva.
Nastup Slavice Marin je inovativan, prvenstveno stoga što je korišcena sportska disciplina kao umetnicki medij. Fotografije beleže stanje i reagovanje tela usled fizickih napora, a ono se najvernije ocitava na autorkinom licu. Promene raspoloženja koje pratimo, istinski su odraz ekspanzivnosti rada mišicnog tkiva, ali i duhovne snage koja to tkivo pokrece.


25. jul - 6. avgust 2011.
Otvaranje 26. jula u 19h

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..