Meri Mišić preispituje koncept slikovnosti stvarajući svoje kompozicije pomoću predmeta - exera. Izloženi radovi su deo dugogodišnjeg bogatog stvaralaštva. Veoma originalni metalni reljefi.

Vođena bogatstvom mašte, ali i potrebom da razvije vlastiti likovni izraz, umetnica se nije ograničila na uobičajene tehnike i principe i tako su neki sasvim obični ekseri dobili glavnu ulogu u ovoj priči. Naročiti efekti postignuti su manipulisanjem boja i veličinom elemenata tako da se dobije jedinstvena likovna celina.Veštom obradom ramova, na koje je umetnica proširila svoju viziju, stvara se simbioza između metalnih elemenata i drveta, te je utisak koji stvara kompozicija zaokružen. Pred očima posmatrača razvijaju se neobični predeli, priča o crvenoj cipelici ili muzički instrumenti kao proizvod sasvim osobene poetike.Veoma modernog izraza, zahvaljujući igri svetlosti i senke deluju kao da nemaju težinu. Njen kreatvni proces pretpostavlja stvaralaštvo koje prevazilazi odrednice muškog i ženskog, i tako odbijajući koncept rodne pozioniranosti,ona stvara umetnost specifične osecajnosti, upečatljive i izuzetne ubedljivosti.


Izložba je prodajnog karaktera i možete je pogledati u Supermarket concept store-u (Višnjićeva 10) do 30. juna 2011.godine.

 

Supermarket concept store, Visnjiceva 10, Beograd

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..