drgnojU petak, 17. decembra, u Galeriji Elektrika Kulturnog Centra Pančevo (Radomira Putnika 7), biće otvorena izložba stripova, grafike i ilustracija Miroslava Lazendića, poznatijeg kao Dr Gnoj. Dr Gnoj je prisutan na domaćoj strip sceni od sredine 90-ih, kada počinje sa radom subotička strip formacija Entropija.

“Njegov stil se moze okarakterisati kao post-apokaliptični vizuelni omaž jednoj civilizaciji koja polako tone zatrpana sopstvenim smećem i pohlepom - intenzivnog ritma i jakih kontrasta, na potezu od art bruta do svedene ulične umetnosti, ilustracije Dr Gnoja obrađuju uglavnom socijalno angažovane teme i ukazuju na ključne tačke kolektivne nekorektnosti savremenog potrošačkog društva”, stoji u najavi izložbe.

Radovi Dr Gnoja do sada su objavljivani u Striperu, Patagoniji, Stripburgeru, kao i u periodičnom izdanju Kick in the Brain samog autora.

Osim stripa, ovaj umetnik se bavi i street artom i sitoštamparskom produkcijom, tako da će posetioci izložbe imati priliku da na licu mesta na sopstvenim majicama dobiju printove sa grafičkim rešenjima Dr Gnoja, a sama izložba će biti prodajnog karaktera.

Otvaranje je zakazano za 20h.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..