Pozivamo Vas na susret sa autorom Dzonom Langfordom, sutra u Šumatovackoj 122, od 18 casova. U saradnji sa Prodajnom galerijom „Beograd” i kulturnim centrom „Grad“, Šumatovačka će biti domaćin još jednog projekta međunarodne saradnje u 2014. godini. Reč je o gostovanju umetnika Džona Lengforda, koji će se beogradskoj publici predstaviti kao autor u oblasti muzike i vizuelnih umetnosti, u oviru događaja koji slede u periodu od 12. do 15. novembra:

 

- Sreda, 12. 11. 2014. od 20.00, KC Grad, Braće Krsmanović 4, solistički akustični koncert;
- Četvrtak, 13.11.2014. od 19.00, Prodajna galerija „Beograd”, Kosančićev venac 19, samostalna izložba;
- Petak, 14.11.2014. od 18.00, Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka, Kafe Pedagogija* – neformalni razgovor sa autorom.

 

Džon Lengford je zvezda alternativne kantri scene, rođen u Velsu, trenutno živi i radi u Čikagu, SAD. „Renesansni čovek” indi scene, osnivač je i član grupa koje još uvek postoje i periodično se okupljaju i nastupaju, Mekons (The Mekons), jedna od prvih pank grupa u Britaniji, Vako Braders (Waco Brothers) i Tri Džons (Three Johns).

 

Njegov muzički opus se kreće od rada u grupama do solo projekata, od panka do folka, spejsa i alternativnog kantrija. Takođe je priznati vizuelni umetnik, a teme kojima se bavi u slikarstvu i grafici preklapaju se interesovanjima u polju muzike. Bez obzira u kom se mediju izražava, Lengfordov izraz je neposredan i iskren.

 

Lengford će u Beogradu boraviti u rezidencijalnom apartmanu u Šumatovačkoj 122 u okviru Centra za likovno obrazovanje.

Rezidencijalni program Centra se oslanja se na istoriju Šumatovačke kao prostora u kome su umetnici stanovali, stvarali, komunicirali...Danas nudi boravak u dvokrevetnom apartmanu veličine 25 m2 sa svim pogodnostima, kao i korišćenje ateljea i studija za rad. Značaj ovog programa koji objedinjuje stvaralaštvo i umetničku edukaciju, ogleda se najviše u otvaranju polja za interkulturalni dijalog, saradnju sa zemljama uz regionu i inostranstvu, mobilnost umetnika, novog prostora susreta i zajedničkog rada zasnovanog na tematizovanju, istraživanju i iznalaženju rešenja različitih problema iz oblasti kulture i umetnosti...stvaranju mogućnosti za realizaciju međunarodnih projekata i povezivanje i organizaciju susreta stranih i domaćih delatnika u oblasti kulture i umentosti.


AIR Šumatovačke vezan je najpre za interdisciplinarne autore i istraživače, mlađe umetnike za koje interkulturalni dijalog predstavlja značajan element za dalji razvoj, stvaraoce sa etabliranom internacionalnim reputacijom koji imaju interesovanje i mogućnost da zajedno sa lokalnim umetnicima podele iskustvo u okviru tematskih radionica i predavanja i umetnike iz Srbije koji nisu do sada radili i boravili u Beogradu.

Pozivamo Vas na susret sa autorom Dzonom Langfordom, sutra u Sumatovackoj 122, od 18 casova.

 

<<  Mart 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..