U četvrtak, 23. oktobra u 18 časova, prvi sprat Narodnog muzeja u Beogradu - U Narodnom muzeju u Beogradu aktuelne su dve povezane izložbe Marko Murat, u čast 150 godina od rođenja i Osnivači „Lade,“ koja je realizovana povodom 110 godina od osnivanja Društva srpskih umetnika.


Ovog četvrtka, 23. oktobra u 18 časova, muzejski savetnik Gordana Stanišić, jedan od autora postavke, govoriće u izložbenom prostoru na prvom spratu Narodnog muzeja o Crtežima Marka Murata. Zainteresovani posetioci biće u mogućnosti da se podsete ili upoznaju sa radovima umetnika čije stvaralaštvo predstavljalo vrhunske umetničke domete s kraja 19. i prvih decenija 20. veka. Bio je slikar svetlosti i sklada koji svojom ličnošću i umetničkim zaveštanjem svedoči o lepoti životne vedrine, utemeljenog optimizma, nepretencioznosti i čistih uverenja.


Izlažući slike i crteže, upotpunjujući jedan umetnički izraz drugim, u izložbenom prostoru Narodnog muzeja imaćemo priliku da ostvarimo kompleksan uvid u sve faze Muratovog stvaralaštva.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..