Leila Records and Books (Kralja Petra 41) Vas poziva na otvaranje izložbe SPOLIA umetnice Terese Paive u utorak 07.10. u 19h. Teresa Paiva je umetnica portugalskog porekla, koja živi i stvara u Londonu. Polazeći od shvatanja da istorija dolazi do nas neminovno kroz fragmente koji su podložni interpretaciji, "Spolia" nas navodi na istraživanje apropirijacije materijala, artefakata i prikupljenih predstava u stvaranju novog rada, a obraćajući se paradoksima između fragmenta i celine, materijala i značenja i kreativnog potencijala fragmenata, tragova i preostalog.

 

Crtež iz procesa bliskih arheološkim istraživanjima i arhitektonskim restauracijama, sakupljene " arhive " i lokalni spašeni/nadjeni elementi i materijali koji su ovde uključeni, ne samo kao sredstva dokumentacije i istraživanja, već jednako da pokrenu i artikulišu druge otvorene narative, formalnim asocijacijama i predlozima umesto doslovnog značenja.


Crpeći iz kros kulturalnih polinacija kroz vreme, učvršćujući i sa istorijskim i svetovnim referencama i direktnim svakodnevnim iskustvima, rad ovde predstavljen je sam po sebi dvosmislen, preplićući prošlost i sadašnjost, stvarnost i fikciju.

 

www.teresapaiva.com

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..