Pozivamo vas na otvaranje prodajne izložbe slikaOutside the cave (Izvan pećine), umetnika Siniše Janjića RE-a, 15. avgusta u 20 časova u Uličnoj galeriji. Podstaknut magijskom umetnošću vanevropskih naroda, njenom ikonografijom i estetikom, Siniša Janjić se upušta u istraživanje ličnog nesvesnog. On zadire i u domen kolektivnog podsvesnog, ali nekih prošlih vremena, iščezlih civilizacija.

 

Izvlači lične pouke i saznanja o sebi kroz dešifrovanje simbola u ključu sopstvenog vremena i okruženja. Prema njegovim rečima, vođen vizijom snova i meditacija, krećući se od apstraktnog ka figuri, on verno materijalizuje viđeno, produžujući život svojim prikazama koje sada naseljavaju i našu stvarnost. Njegove antropomorfne životinje su nosioci osobina od kojih želi da se zaštiti ili koje želi da prihvati. RE za njega predstavlja konstantno preispitivanje unutrašnjeg bića, vraćajući sebe umom u vremena rasterećena tekovinama modernog. - Dušan Savić

 

Siniša Janjić RE rođen je 1988. u Vranju i student je Filološkog fakulteta u Beogradu. Slikarstvom je počeo da se bavi 2011. godine kada je u ruke uzeo karticu iz menze i počeo njome da razmazuje boje. Danas je špakla zamenila istu.
RE cimeriše i radi u Beogradu, trudi se kao i svaka jedinka da bude srećan u onome što radi i što ga okružuje. Izlagao je na nekoliko izložbi u zemlji, između koji ističe onu u Inex Filmu, a 2013. godine izlagao je u Roskildu, u Danskoj.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..