U subotu, 2. avgusta u 18 časova, u prostorijama galerije New moment (Hilandarska 14, Beograd) održaće se otvaranje izložbe pobedničkih fotografija takmičenja Viki Voli Zemlju (Wiki loves Earth). Takmičenje je trajalo mesec dana i za to vreme prikupljeno je blizu 900 fotografija koje je poslalo 40 učesnika.

 

Tročlani žiri koji su činili stručnjaci iz oblasti fotografije, Goran Sekulić, pomoćnik direktora Zavoda, Milorad Kličković, viši stručni saradnik Dejan Vukićević, fotograf, odredio je 20 najboljih autorskih fotografija koje ćete imati priliku da vidite na ovoj izložbi tokom koje će i svečano biti uručene nagrade pobednicima.

 

Viki Voli Zemlju je globalno foto takmičenje koje se ove godine prvi put održava u Srbiji. Cilj konkursa je podsticanje učesnika da svojim doprinosom obogate multimedijalnu bazu prirodnih dobara Srbije, kojih u našoj zemlji ima preko 450 zavedenih. Sve fotografije se objavljuju na Vikimedijinoj multimedijalnoj ostavi (Wikimedia Commons) и dostupne su pod Creative Commons licencom. Takmičenje je organizovala Vikimedija Srbije u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode.

 

Vikimedija Srbije je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, čiji su ciljevi promocija i podržavanje stvaranja, sakupljanja i umnožavanja slobodnog sadržaja na srpskom jeziku isključivo na neprofitan način, kao i ideje da svi ljudi imaju jednak pristup znanju i obrazovanju.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..