U galeriji Centraza kulturu Rakovica će u četvrtak 12. juna u 18.30 časova biti otvorena izložba crteža slikarke Marije Branović, koja nosi naziv SVE(T) U MENI. Marija će se na ovoj izložbi predstaviti sa dvadesetak crteža na papiru, rađenih kombinovanom tehnikom.

 

''Marijini apstraktni crteži, kroz kombinacije razgranatih linija crne, crvene i bele boje stvaraju kompoziciju koja ne zavisi od vizuelnih referenci, ali istovremeno nosi bogate reminiscencije na svet oko nas i (bukvalno) u nama. Preciznost, mnoštvo detalja i njihova pažljiva obrada, ne umanjuju osećaj spontanosti i izvesne slobode u zamahu i potezu  glavnih linija crteža. Svaki rad deluje kao da je deo kontinuuma uhvaćenog u trenutku, na dvodimenzionalnom papiru.
U potrazi za utemeljenjem u svetu kome živi, Marija, kroz svoje radove, traži odgovore na večita pitanja o tome šta je ono stalno i trajno u životu. Rad za nju ima skoro terapijski efekat: mnoštvo pitanja i putovanje za odgovorima. Na taj način gradi temelje sopstvene filozofije, koje joj omogućava nepresušni izvor inspiracije.'' (Nađa Mandić, istoričar umetnosti)

 

Izložba je otvorena do 25. juna 2014. godine.

 

Galerija radi svakog dana od 9 do 20 časova. Ulaz je slobodan.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..