Kako prethodnih, tako i ove godine Mikser Kids je neizostavan segment programa Mikser Festivala. Za najmlađe posetioce Miksera pripremili smo radionice i časove plesa, glume, animacije, kreativne reciklaže, elektronike i robotike, muzičke radionice, fizeraj... U saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu priremili smo radionice francuskog jezika i kreativne radionice na francuskom. U saradnji sa Dnevnim centrima i klubovima Gerontološkog centra Beograd pripremili smo radionice heklanja i dekupaža sa bakama O ´RUK...

 

Kroz igru i zabavu kod naših mališana podstičemo svest o prirodnom i društvenom ambijentu u kojem odrastaju, osećaj odgovornosti i empatije na način nenametljiv i primeren njihovom uzrastu. Pružamo im priliku da od ničega stvore nešto, da igrajući samostalno ili u timu osete ukus uspeha.

 

Ove godine pomažemo i drugarima sa ugroženih područja. Iako je učešće na radionicama u okviru programa Mikser Kids besplatno, pozivamo decu koja žele da učestvuju na radionicama da donesu nešto svojim vršnjacima koji su izgubili sve. Takođe imamo i akciju sa Malom školom elektonike pod nazivom "Prvozaj krug-budi drug" - deca koja doniraju dobrovoljni prilog biće u mogućnosti da provozaju robote koje su pravili timovi male škole elektronike (osnovci) a koji su pobedili na nedavno održanom takmičenju mladih robotičara i plasirali se na evropsko takmičenje u robotici "Eurobot".

 

Program Mikser Kids na Mikser festivalu održava se u petak, subotu i nedelju, od 6. do 8. juna od 12 do 20 časova.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..