Pozivamo vas na otvaranje izložbe Ljubavna pošta, autorke Maše Zorić, u Uličnoj galeriji 30. maja u 20 časova! Maša Zorić kroz svoje umetničko stvaralaštvo na karakterističan i osoben način  projektuje intimu, misli i  emocije. Senzitivni tekstovi i simplifikovani crteži, nalik na dečije, oslikavaju u potpunosti autorkin senzibilitet i predstavljaju specifičnu intimnu estetiku.

 

Izraz koji svoje poreklo ima u dečijem viđenju sveta i ljubavi, predstavlja delo specifične asocijativnosti iumetničke poetike. Umetnica nam daje svoj pogled na svet i svoju potragu za osećanjima, kako sama navodi: „bez mnogo mudrosti, prost crtež i boje, malo crnog tuša i po koja lepa reč“.


Maša Zorić rođena je 1982. godine u Beogradu. Na Dorćolu. Nakon završenog Arhitektonskog fakulteta počinje da ispituje različite forme umetničkog stvaralaštva. Najviše voli drveće, mačke, pse, ptice,... životinje uopšte, more, sneg... Ponekad pokuša da uhvati i vetar, letnji pljusak i muziku. Voli i napade adrenalina, po koju čašu vina i da troši vreme na ljude koje voli. Ovo je njena prva samostalna izložba.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..