I ovog meseca zainteresovani se mogu prijaviti za Obilazak Narodnog muzeja. Na ovaj način posetioci se mogu upoznati sa muzejskim prostorima koji uobičajeno publici nisu pristupačni. U nedelju 30. marta od 10 do 14 časova unapred prijavljeni posetioci imaće priliku da se u društvu kustosa prošetaju kroz sale, kancelarije muzejske uprave, kustosa i izložbeni prostor, zahvaljujući čemu će imati mogućnost da saznaju šta sve čini jedan muzej, kao i da otkriju šta je potrebno uraditi kako bi se izuzetna dela koja se u muzejskim zbirkama čuvaju našla na jednoj izložbi.

 

Biće ovo prilika da zgradu muzeja, pored koje mnogi od nas svakodnevno prolaze, sagledaju iz druge perspektive i da se na taj način steknu drugačiju sliku o našem najstarijem i centralnom muzeju u Srbiji.


Na svaki pun sat, unapred prijavljene posetioce dočekaće kustosi Narodnog muzeja u Beogradu. Ovom prilikom ulaz za grupe će biti sa Trga Republike.


Želeći da obilasci zdanja budu što prijatniji i bezbedniji, broj posetilaca u grupi biće ograničen. Zainteresovani će svoj dolazak moći da prijave e-mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozivom na broj telefona 060/8075035. Prijave će se primati dok se raspoloživ broj mesta ne popuni.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..