Studio Centar koji postoji od 2006. godine, novu 2014. godinu započeo je obnovom kultnih predstava „Mi deca sa stanice Zoo“ i „Deca na internetu“, audicijom za nove polaznike, kao i novim pozorišnim projektom „Zašto sam pobegao od kuće?“ Predstava „Mi deca sa stanice Zoo“, po romanu Kristijane F. koja sledećeg meseca slavi svoj četvrti rođendan biće izvedena u Malom pozorištu „Duško Radović“ 27.2.2014. sa početkom u 20 časova.

 

Od 2010. godine, pa do danas predstavu koja govori o narkomaniji među mladim ljudima pogledalo je više od 6000 gledalaca, pretežno tinejdžera. Pored Beograda, predstava je igrana i po Srbiji, a učestvovala je na Internacionalnom pozorišnom festivalu u Nemačkoj, 2010. godine. Zanimljivo je da će od februara u predstavi zaigrati treća generacija mladih glumaca Studio Centra.

 

„Deca na internetu“- autorski projekat Studio Centra, koji je rađen u saradnji sa Telenor fondacijom i Ministarstvom za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije, nastavlja svoj život na redovnom pozorišnom repertoaru Dečjeg kulturnog centra, 21.2.2014. sa početkom u 20 časova. Predstava kroz četiri priče obrađuje probleme zlostavljanja dece na internetu. Pedofilija i lažni profili na društvenim mrežama, zavisnost od interneta, manipulacija putem interneta zarad finansijske koristi, kao i trgovina decom putem interneta, teme su o kojima mladima treba pričati, kako ne bi doživeli strašne sudbine svojih vršnjaka.

 

Studio Centar počinje realizaciju svog novog projekta koji ima radni naslov „Zašto sam pobegao od kuće?“ i baviće se istinitim pričama, odnosno ispovestima dece koja su pobegla od svojih roditelja i utočište potražila na nekom, za njih, sigurnijem mestu. Predstava će biti dokumentarnog karaktera i davaće odgovore na pitanja, kako da deca u tinejdžerskom dobu prebrode krizu odnosa sa roditeljima i ostanu sa njima.

 

Studio Centar otvara vrata svim mladim ljudima, pozivajući ih na audiciju 16.2.2014. godine sa početkom u 11 časova. Pored redovnog nastavnog programa koji je baziran na osnovama glumačke igre, scenskom pokretu, dikciji i tehnici glasa, novim polaznicima biće omogućeno da učestvuju u stvaranju novih pozorišnih projekata koji su od značaja za razvoj tinejdžera, ali i da se uključe u već postojeće projekte našeg Centra.

 

O svim detaljima i informacijama vezanim za rad Studio Centra, zainteresovani se mogu informisati putem web sajta: www.studiocentar.com  kao i na broj telefona: 062 807 5 200.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..