Predstavu KAD SE SNOVI ISPUNE, NE MOŽE SE VIŠE ŽIVETI U NjIMA možete pogledati ponedeljak, 10. februara 2014. u 20:00 u Velikoj sali Doma omladine Beograda u okviru programa "POZORIŠTE PONEDELjKOM U DOMU OMLADINE BEOGRADA".  Cena ulaznice: 200 dinara, uz đačku knjižicu u prodaji je 100 ulaznica po ceni od 100 dinara.


Trupa LUDUM LUDUM

 

Igraju: Teodora Živanović, Bojana Grabovac, Miloš Jadžić i Slobodan Aleksić
Dizajn zvuka: Natalija Živanović, dizajn svetla: Goran Đudić
Produkcija: Kinozoik

 

Da li se prepustiti ili biti tvorac sopstvene sudbine?

 

Predstava KAD SE SNOVI ISPUNE, NE MOŽE SE VIŠE ŽIVETI U NjIMA koristi motive moći, poverenja i tragične ljubavi iz grčkog mita o Orfeju i Euridici. Ova, u srži ljubavna priča stavljena je u kontest modernog društva i istažuje snove savremenog čoveka kao i problema na koje on nailazi u težnji da pomeri svoje granice.

 

Ekipa od četiri izvođača okupila se da bi kroz scenski pokret, ples, glumu i pevanje pokušala da jednoj dramskoj i filozofskoj temi pristupi na moderan način, minimalnim sredstvima, dovodeći realne elemente u nelogičnu vezu. U nadrealnoj atmosferi nastaje dilema treba li živeti u snovima i šta se zapravo dečava kad se oni ostavre.


Da li biti drugačiji znači biti hrabar ili biti lud ili to znači biti i hrabar i lud istovremeno?

 

U težnji ka sopstvenim idealima likovi zaboravljaju da istinski užitak predstavlja samo življenje, da na kraju svi odlazimo na isto mesto, a ono što ostaje nisu naša lična zadovoljstva, već ono što smo uspeli sa nekim da podelimo.


Petar Ristovski rođen je 1986. u Beogradu, gde je završio filmski i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Režirao više kratkih dokumentarnih i igranih filmova i jedan je od autora igranog filma ''Gde je Nađa?''

 

Teodora Živanović diplomirana je glumica FDU u Beogradu i igra u predstavama bogradskih pozorišta – ''Briljantin'', ''Pravila ponašanja u modernom društvu'', ''Mala sirena''... Završila je i MŠ ''Josip Slavenski'', odsek za solo pevanje.

 

Bojana Grabovac diplomirana je glumica FDU u Beogradu, a ''Putujeće pozorište Šopalović'' u Novosadskom teatru, ''San letnje noći'' u Dadovu, ''Petar Pan'' i ''Snežna kraljica'' u Bošku Buhi neke su od predstava u kojima je možete videti.

 

Slobodan Aleksić, nekadašnji glumac malog pariskog pozorišta ''Theatre au Fil de l'eau'' i stipendista glumačkog staža na Korzici. Završio je godišnji program škole mjuzikla Mojce Horvat, osvajač je i finalista mnogobrojnih domaćih i međunarodnih takmičenja u latinoameričkim i standardnim plesovima.

 

Miloš Jadžić student je treće godine glume u klasi profesora Božidara Dimitrijevića na Fakultetu umetnosti Zvečan. Radi kao baletski igrač u Pozorištu na Terazijama.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..