Dramsko delo Huana Majorge, jednog od najperspektivnijih španskih pisaca „ LOS YUGOSLAVOS “, svoju praizvedbu imaće  sredinom decembra. Lazarevački Puls teatar, NP Užice i Bitef teatar, potpisuju produkciju dramskog teksta koji nosi naziv po madridskom kafiću u kom kockanje nije zabranjeno, u kom se muzika sluša i žene plešu, u kom su ljudi neposredniji, topliji i gde jedni pokušavaju da uteše druge, a čiji su akteri Jugosloveni koji žive u Šaniji, odnosno Madridu.


Prema rečima reditelja predstave, Stevana Bodrože, Jugosloveni su samo metafora, svojevrsno “platno“, na koje akteri ove drame projektuju svoju čežnju za drugačijim, sadržajnijim i uzbudljivijim životom.


Glavne uloge su poverene Andreju Šepetkovskom, Bojani Zečević, Darku Bjekoviću i Ani Jovanović, a ostatak ansambla čine glumci Puls teatra i plesači Bitef teatra.


Predstava je realizovana i uz pomoć Instituta Servantes i Ambasade Kraljevine Šanije, koji su za realizaciju ovog pozorišnog programa opredelili i materijalna sredstva. Premijerna izvođenja predstave su zakazana za 16. decembar (Bitef teatar), 17 i 18.decembar (Puls teatar, Lazarevac) i 24 i 25.decembar (NP Užice).


Na permijernim izvođenjima u Bitef teatru i Lazarevcu prisustvovaće i Huan Majorga.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..