Teatar fest VI u Rakovici:pozorisni festival najboljih predstava Srbije od 28. novembra do 2. decembra. TEATAR FEST je festival nagrađenih pozorišnih predstava iz Srbije. Ideja   da se na jednom mestu, jednom godišnje vide najbolje pozorišne predstave iz Srbije i to pre svega nagrađene predstave sa raznih pozorišnih festivala u tekućoj godini naišla je na nepodeljene pohvale  pozorišne kritike i pozorišne publike.

 

Do sada je održano pet Festivala  pod sloganom: „CELA SRBIJA U BEOGRADU – CEO BEOGRAD U RAKOVICI“. Ovako koncipiran novi pozorišni Festival postao je ne samo kulturni događaj za Rakovicu i sve okolne Opštine već i za Beograd i Srbiju. Područje Opštine Rakovica sa susednim Opštinama obuhvata preko pola milion stanovnika i to pre svega mladih.

 

Predlažući repertoar za ovogodišnji TEATAR FEST selektori su imali  u vidu kvalitet predloženih predstava, nagrade koje su ove predstave osvojile na festivalima ali isto tako  i žanrovsku raznovrsnost.

 

SELEKTOVANE PREDSTAVE:

 

ČETVRTAK 28.11.
MLADI STALJIN,
Tekst: Džon Hodž
Režija : Nebojša Bradić
ŠABAČKO POZORIŠTE

 

ČETVRTAK 28.11. od 19,00h
Prvi dan festivala Izložba skica, crteža i kostima kolekcije NjEGOŠ autora OLGE OLjE IVANjICKI, Povodom 200. godišnjice rođenja Petra II Petrovića Njegoša.

 

PETAK 29.11.
ONE GIRL SHOW,
Monodrama: Marta Beneš
Režija: Andraš Urban
POZORIŠTE : “KOSZTOLANY DEZSO” SUBOTICA

 

SUBOTA 30.11.
ZLA ŽENA,
Tekst: Jovan Sterija Popović
Režija: Egon Savin
POZORIŠTE “TOŠA JOVANOVIĆ” ZRENjANIN

 

NEDELjA 01.12.
MALI GEZA,
Tekst: Janoš Haj
režija: Stevan Bodroža
NARODNO POZORIŠTE PIROT

SVE PREDSTAVE POČINjU U 19,30 ČASOVA


CENA KARATA: 500 DINARA


PRATEĆI PROGRAM: SVAKE VEČERI RAZGOVOR SA AKTERIMA PREDSTAVA

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..