Ansambl predstave "Mesec u plamenu" Beogradskog dramskog pozorišta koju je režirao Stefan Sablić gostovalo je na 12. Festivalu "Žanki u čast" koji se održava u mestu Rabrovo iz koga čuvena Žanka Stokić i potiče. Stručni žiri i publika imala je priliku da uživa u autentičnoj priči Sanje Domazet o životu Milene Pavlović Barili koju su sjajno i snažno interpretirali Đurđija Cvetić, Zorana Bećić i Mateja Popović.


Jednoglasnom odlukom Umetničkog saveta u sastavu: Toma Kuruzović, glumac i reditelj, Jasmina Blagojević, direktor Centra za kulturu Kučevo, Ljiljana Jović, istoričar umetnosti Plaketa "Žanki u čast" za najbolje glumačko ostvarenje dvanaestih Pozorišnih svečanosti "Žanki u čast" pripala je glumici Đurđiji Cvetić za ulogu Danice Pavlović Barili, Milenine majke. Ovaj komad prati priču o životu naše najpoznatije slikarke kroz pisma koje su majka i ćerka pisale jedna drugoj.

Pored nagrade Žanka Stokić ove godine dva glumca, člana našeg pozorišta okitila su se i na festivalu 22.Dani "Zorana Radmilovića" u Zaječaru  "Zoranovim brkom". Pavle Pekić  koju je publika pozdravila ovacijama i Jelisaveta Orašanin dobili su priznanja koja dodeljuje stručni žiri za ulogu večeri.

 

Predposlednje večeri festivala Dani "Zorana Radmilovića" ansambl Beogradskog dramskog pozorišta izveo je komad "Eling" Sajmona Benta u režiji Marka Manojlovića. Zoranov brk dobio je Pavle Pekić za tumačenje uloge naslovne uloge Elinga.

Pavle Pekić: "Hvala divnoj zejačarskoj publici koja je reagovalam videli ste kako, na predstavu. Velika mi je čast što sam dobio Zoranov brk i što pripadam plejadi glumaca koji su dobili to prestižno priznanje. Pre svega pozorišni čin je timski čin, to je čitav tim ljudi sa kojima je saradnja ključna, od tehnike do umetničkog sektora, reditelja pre svega. U ovom slučaju jednog od najdarovitijih mladih reditelja Marka Manojlovića, koji je režirao predstavu. Imali smo sreću da je podela jako bliskih ljudi. Sa Ljubom Bandovićem, koji je moj direktni partner, sam studirao zajedno. Profesor Vladimir Jeftović, jedan od najvećih srpskih pegagoga glume, nas je terao skoro četiri godine da radimo vežbe zajedno. Tako da se poznajemo jako dobro iako smo veoma različiti. Suštinski smo vrlo bliski i mislim da je to ono što ovu predstavu izdvaja od ostalih. Pored tog velikog teksta jedna jako nežna nežna, pametna i promišljena režija Marka Manojlovića, tima koji je božanstven jer smo svi jako bliski ali prevashodno odnos između Ljube i mene, odnosno između Kjela i Elinga je to što ovu priču čini nežnom i uzbudljivom i dirljivom i istinitom.../...iskreno da vam kažem zaječarska publika je tvrda, edukovana, prava pozorišna publika. Publika sa stavom koja ima ozbiljnu pozorišnu tradiciju. I to je zapravo najbolja publika."

Obe predstave su na redovnom repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta.

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Putopisi, Intervjui..