Na sceni Akademije28, pozorišna predstava, JAZBINA 01.11. u 20h. Nova pozorišna predstava, JAZBINA, premijerno je izvedena u maju ove godine, u izvođenju mlade akademske glumačke trupe, “Akademci 28”.

 

Reč je o drami univerzalne tematike; ostanka i opstanka na građanskim ratom zahvaćenom području, u kome jedan neobičan bračni par pokušava da preživi... Egzistencijalna borba istovremeno pokreće spoljašnje i unutrašnje sukobe junaka, pokrećući različita pitanja u vezi sa aspektima ljudskog bitisanja; od ličnog aspekta, preko socijalnog, nacionalnog, ali pre svega ljudskog u junacima, u kome se i zatvara misaoni krug postavljenih pitanja – paradoksa.


U nizu svakodnevnih situacija, u jazbini, ispreda se priča o hajduku, koji živi da bi “podigao revoluciju”; paralizovan fizički, a paralisan stanjem u kome se nalazi ceo jedan narod …

 

Predstava je izvedena u okviru 58. MAJSKIH SUSRETA, u Akademiji 28, i na FESTIVALU AKADEMSKIH POZORIŠTA - URBAN FEST NIŠ 2013.

 

Režija i tekst: Mladen Lukešević

 

Igraju:
Miloš Ristanović – MILOŠ
Jelena Balević – MILICA
Nikola Rnković – BRANKO
Nataša Sparić – ZORICA
Mihailo Rnković – MITAR

 

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Akademije 28, Nemanjina 28, po ceni od 300 din. svakog radnog dana 11h-21h. Info&rezervacije: 011 3616 020

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..