final-poster-lilika-119.02.2010 u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić” na sceni “Kult” u 20 č, biće izvedena premijera predstave “Lilika” Dragoslava Mihailovića. Ova predstava bavi se temom nasilja u porodici i iz dečje perspektive problematizuje odnos roditelj-dete u fragilnom dobu odrastanja.

 

Predstava „Lilika“ uvodi nas u zaboravljeni svet desetogodišnje devojčice Milice Sandić koja usled nedostatka ljubavi svojih roditelja i stalnih svađa postaje žrtva svoje porodice, trpi majčino i očuhovo maltretiranje, otuđuje se i zatvara u svoj svet. Ova predstava je tajno svedočanstvo  koje nas upoznaje sa strahovima i razočarenjima dečje duše i očekivanjima nekog lepšeg sveta.


Posle predstave publika će imati priliku da učestvuje u jedinstvenoj forum-diskusiji „Aktivna publika“ koja je deo našeg tribinsko-edukativnog projekta „Putevi i stranputice“. Ova interaktivna radionica pod vođstvom Biljane Slavković i Biljane Petrović, psihodramskih psihoterapeutkinja, omogućiće publici predstave da reflektuje svoje stavove na temu nasilja u porodici i da aktivno razmeni svoja iskustva i emocije na tu temu. Diskusija će početi odmah nakon predstave i trajaće 50 minuta.

 

Resize_of_final_poster_lilika-01

 

„LILIKA“


Pisac: Dragoslav Mihailović
Lilika: Verica Nikolić
Kostim: Ivana Jovanović
Muzika po delu: Silvane Armenulić (pomogli Goran Mitrović i Mane Savanović)

 

Premijera predstave "LILIKA" će imati svoju premijeru na sceni "KULT" 19.02.2010 u 20 č

<<  Decembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..