Na sceni Rade Marković u okviru međunarodne kulturne saradnje Beogradskog dramskog pozorišta i Everyman theatre palace iz Korka (Irska) gostuje  predstava SMRT TRGOVAČKOG PUTNIKA  Artura Milera u režiji Saše Dunđerović. Beogradsko dramsko pozorište će 31. maja i 1. juna ugostiti „Everyman theatre palace“ iz Irske sa predstavom „Smrt trgovačkog putnika“.

 

Predstava „Smrt trgovačkog putnika“ u režiji Veljka Mićunovića treća je po redu premijera koja je izvedena u okviru 65. jubileja BDP-a, 26.10.2012. na sceni „Rade Marković“.  Kultna predstava BDP-a koja je uzdrmala pozorišne duhove 1951. godine.  Aktuelnija nego ikada, ova predstava je odličan izbor za sve one koji od pozorišta uvek očekuju nešto više.

Premijera “Smrt trgovačkoj putnika” na jednoj od najznačajnijih pozorišnih scena u Irskoj, u Evrimen pozorištu u Korku je 16. maja, a čitav projekat je deo kapitalnog, irskog, nacionalnog programa “Sabor 2013” (“Gathering 2013”) za povezivanje sa brojnom irskom dijasporom i obeležavanje važnih istorijskih datuma. “Smrt trgovačkog putnika” Artura Milera u režiji Aleksandra Saše Dunđerovića, biće izveden u Beogradskom dramskom pozorištu – samo dve nedelje posle svoje svetske premijere, 31.05. i 01.06. Glavnu ulogu tumači televizijska, filmska i pozorišna zvezda – Patrik Džej Kronin, američki glumac irskog porekla, koji u svojoj profesionalnoj karijeri beleži preko 150 uloga u pozorištu i preko 200 na filmu i televiziji (uključujući naslove poput “Sajnfilda”, “Porodičnih stvari”, “Zakona u LA”, “Hil strit bluza”, “Lud za tobom”, “Zvezdanih staza – sledeća generacija”, odnosno “Roki V”, “Spleš” i mnogih drugih)

Dr Aleksandar Saša Dunđerović je rođen u Beogradu u tadašnjoj Jugoslaviji, današnjoj Srbiji. Završio je srednju školu Norman u Oklahomi (SAD), diplomirao pozorišnu režiju na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, master studije iz oblasti drame je završio na Univerzitetu Oklahome (SAD), a doktorirao pozorišne studije je na Rojal Haloveju Univerziteta u Londonu (VB). Dr. Dundjerović je sa Kolektiv teatrom adaptirao, režirao bio producent predstava: “Kabare Evropa” (Liverpul, Kluž), “Rekonstruisani Ibi” po “Kralju Ibiju” (Liverpul, Sibiu), “Priče o Big Benu i druge bajke iz podzemlja” (London, Sibiu), “Sudjenje Haroldu Pinteru” (Mančester, Kragujevac), “Klub Novi svetski poredak” po Pinterovim jednočinkama iz ciklusa “Novi svetski poredak” (Kragujevac, Pitešti), “Voćnjak” na osnovu “Višnjika” (Liverpul, Teheran, London, Kragujevac, Mančester), “Staklena menažerija” (Liverpul), “Pakao je…” na osnovu “Čekajući Godoa” i “Božanstvene komedije” (Kork) i “Smrt trgovačkog putnika” (Kork). “Voćnjak” Kolektiv teatra učestovovao je na medjunarodnim festivalima u Teheranu (Fadjir festival), Kragujevcu (Joakim interest), Piteštiju – Rumunija (Davila Studio interfest).


 




31.maja i 01.juna. na sceni Rade Marković u okviru međunarodne kulturne saradnje Beogradskog dramskog pozorišta i Everyman theatre palace iz Korka (Irska) gostuje  predstava SMRT TRGOVAČKOG PUTNIKA  Artura Milera u  režiji Saše Dunđerović.

Beogradsko dramsko pozorište će 31. maja i 1 juna ugostiti „Everyman theatre palace“ iz Irske sa predstavom „Smrt trgovačkog putnika“.

Da li možete da objavite najavu koju sam vam prosledila juče, i da li postoji mogućnost da postavimo banner na vašem sajtu (konkretno sad za ovu predstavu)?

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..