PAORSKA GROZNICA po tekstu Radivoja Šajtinca u režiji Ljuboslava Majera, Igra Jovica Jašin u utorak. 26. Marta. U 19 časova. Dramatična, bespoštedna, poetična, belohumorna i crnohumorna, sočna i slikovita ispovest pojedinca pred istorijom i posle nje.

Bogat ljudski predeo panonskog zemnog sazvežđa, otadžbina i porodica, ljubav i polagano umiranje, humor i sarkazam, slike života i poruke iz sna. Fala bogu i ja sam se razbolo. Kad sam zdrav onda sam zdrav za sve, a kad sam bolestan onda sam bolestan samo za sebe. Kako su me iz prednje sobe premistili u komoru s pilićima. Kako sam izronio iz vode pravo međ nevestine butine. Kako sam oslobađao selo u drugom svetskom ratu. Kako sam postao fantom. Kako sam kriv za berlinski zid i ozonsku rupu.

JOVICA JAŠIN, glumac specifične tihe snage i ekspresije, član profesionalnih pozorišnih kuća, Kikinda, Tuzla, Zrenjanin.

LJUBOSLAV MAJERA, pozorišni reditelj prepoznatljivog scenskog i poetičnog rukopisa, od antičkih do savremenih tekstova, univerzitetski profesor u Srbuji i Slovačkoj, laureat brojnih nagrada i priznanja.

RADIVOJ ŠAJTINAC, jedno od najznačajnijih književnih imena savremene vojvodjanske i srpske knjnjiževnosti. Pesnik, romanopisac, eseist, autor trideset knjiga različitih književnih žanrova, dobitnik brojnih priznanja za knjniževno stvaralaštvo i prvi laureat nagrade Dimitrije Mitrinović za ukupni doprinos srpskoj kulturi.

VLADIMIR AGIĆ – AGA, muzičar, kompozitor, zapaženi autor muzike za veliki broj predstava u dijapazonu od Sofokla do Edvarda Bonda.

 

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..