Ideja o predstavi KAD SE SNOVI ISPUNE, NE MOŽE SE VIŠE ŽIVETI U NJIMA, čini se da je u nama postojala oduvek, a sada je konačno i nastala. Ekipa ove predstave uspela je da objedini glumu, ples i pevanje kao jednu novu celinu. Bliska je avangardnom i teatru mjuzikla, a zapravo je nešto sasvim drugačije. Koriste se raznoliki tekstovi, muzika iz filmova i songovi.


Predstava je premijerno izvedena u Ruskom Domu, 26. septembra 2012. godine. Sastavljena je iz pojedinačnih delova koji funkcionišu zasebno, ali su u stvari jedna celina. Priča je o svakome, to jest o bilo kome od nas. Prikazuje jedan život od rodđenja do smrti. Konstantna igra jave i sna, odnosno o čemu sanjamo tokom života i šta na to ima da kaže java. Publika je u neprekidnoj dilemi treba li živeti u snovima i šta se zapravo dešava kada se oni ostvare. Da li su snovi na javi ostvarljivi i ako jesu, šta zapravo na javi postaju.Treba li ih samo sanjati?


BIOGRAFIJE UMETNIKA

 

Petar Ristovski, rođen je 1986.godine u Beogradu. Diplomirao je Filmsku i TV režiju na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu. Za vreme studiranja bio je član filmskih radionica na festivalima u Trstu i na reviji filmova u Zagrebu. Radio je kao kasting menadžer i asistent režije u marketinškoj agenciji Communis. Režirao je sledeće filmove: Gde je Nađa (igrani film), (reditelj 7. scene), Prozor (TV drama), Vesele 90-e (sitkom) Stanica (kratki igrani film), Opovo najntinajnersi (kratki dokumentarni film), Fist 03 (dokumentarni film), Brižni otac (kratki igrani film),Prvi prolaz (kratki dokumentarni film), Otključaj me (kratki igrani film), Na bis (kratki igrani film).

 

Teodora Živanović, rođena 1986. godine u Beogradu. Diplomirana glumica Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu, u klasi Profesora Biljane Mašić. Završila je srednju muzičku školu ,,Josip Slavenski”, odsek solo pevanje, u klasi Profesora Vesne Opsenice. Trenutno igra u predstavama: ,,Briljantin“ Pozorišta na Terazijama, ,,Figarova ženidba i razvod“ Narodnog Pozorišta u Beogradu, ,,Pravila ponašanja u modernom društvu“ Jugoslovenskog Dramskog Pozorišta i ,,Mala sirena“pozorišta Boško Buha. Iza sebe ima i predstavu ,,Majstor i Margarita“ Zvezdara Teatra.

 

Slobodan Aleksić, rođen 1982. godine u Beogradu. Nekadašnji glumac malog pariskog pozorišta“Théâtre au Fil de l’eau” i stipendista glumačkog staža na Korzici od strane francuskog Ministarstva kulture i Francuskog kulturnog centra u Beogradu, 2004. godine. Završio je godišnji program škole mjuzikla Mojce Horvat 2011/2012. godine. Osvajač i finalista mnogobrojnih domaćih i međunarodnih takmičenja u latinoameričkim i standardnim plesovima.

 

Aleksandra Virovkić, rođena 1980. godine u Džakarti. Pevačica je muzičkog sastava “K.A.F.C. - Keep Away From Children” koji uskoro izdaje svoj prvi album. Bila je solista u horu pekinškog Fakulteta za komunikacije, odsek za medije ,,Communication University of China“. Završila je školu solo pevanja Aleksandre Kovač.

 

Miloš Jadžić, rođen 1988. godine u Čačku. Student je druge godine glume u klasi profesora Božidara Dimitrijevića na Fakultetu umetnosti Zvečan. Radi i kao baletski igraču Pozorištu na Terazijama, u predstavama: ,,Čikago“, ,,Buđenje“, ,,Na slovo na slovo“ i ,,Briljantin“. Učesnik je na svetskim festivalima. Četvorostruki je državni prvak u latinoameričkim plesovima.

 

Režija: Petar Ristovski 

 

Uloge: Teodora Živanović (Ćerka), Milos Jadžić (Mladić), Slobodan Aleksić (Otac), Aleksandra Virovkić (Majka)


Koreografije postavio: Miloš Jadžić

Konsultant i saradnik: Draga Ćirić Živanović 

Ton: Natalija Živanović

Postavka svetla: Goran Đudić


Trajanje: 60 minuta. Ulaznice po ceni od 150 dinara mogu se kupiti na ulazu u salu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..