Kurba---noge»Kurba« je monodrama o ženi bez dlake na jeziku, koja je nastala dramatizacijom i adaptacijom kolumni Vedrane Rudan, jedne od najuspešnijih, kontroverznih savremenih hrvatskih pisaca i kolumnista.

 

 

„Kurba“ je slatko-kisela priča o problemima i radostima u životu moderne žene koja je aktualna, komična, provokativna i emocionalno potresna; znači kako samo Vedrana Rudan zna. Predstava »Kurba« je veliki  hit u Sloveniji i od premijere u martu ove godine bila je izvođena već četrdesetak puta, što zbog odličnog teksta Vedrane Rudan, što zbog izuzetne glumice Violete Tomič, jedne od najpoznatijih glumica Slovenije, što zbog odlične dramatizacije režisera Marka Bulca, koji se pre ove predstave već proslavio sa dramatizacijom i režijom predstave po romanu Gorana Vojnovića Južnjaci marš! (originalni naslov: Čefurji raus!), koja je od 2009. do danas doživela blizu 300 repriza.


Da je predstava »Kurba« vrhunskog kvaliteta potvrđuju odlične kritike, a i selekcija na najznačajnijem slovenačkom pozorišnom festivalu Borštnikovo srečanje u Mariboru, gde su se u oktobru 2012. prikazale sve najbolje slovenačke predstave zadnje godine.


Na srpsko-hrvatskom jeziku (glumica Violeta Tomič je bilingualna) bila je prvi put izvedena u takmičarskoj konkurenciji Festivala mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu u Crnoj Gori u avgustu 2012. godine.


 

DOM KULTURE STUDENTSKI GRAD
Utorak 11. 12. u 20:00
Velika sala
Gledališče Glej, Ljubljana, Slovenija
Vedrana Rudan, Marko Bulc:
KURBA/ KURVA*
Po knjizi Kad je žena kurva / Kad je muškarac peder Vedrane Rudan
Predstava je na srpsko-hrvatskom jeziku !!!
Samo za punoletne!
Igra: Violeta Tomič
Dramatizacija i režija: Marko Bulc

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..