IMG 0069Osmi po redu Festival internacionalnog studentskog teatra FIST08 večeras je završen. Nakon četiri dana programa publika je imala priliku da uživa u različitim studentskim ostavrenjima iz šest zemalja koje su se trudile da odgovore na koncept artivizma.

 

FIST edu program je i poslednjeg dana festivala okupio sve zainteresovane koji su Attilom Antal razgovarali o političkom u postdramskom pozorištu.

 

Nakon toga je izvedena poslednja predstava iz takmičarske selekcije, "Brazilifikacija", studenata sa Univerziteta umetnosti iz Ciriha. Veći deo publike je izrazio želju da se priključi okruglom stolu, gde su se uz razgovor sa stvaraocima sabirali utisci.

Četvrtog dana FIST-a publika je imala priliku da pogleda i predstavu "Postojanje" scene Carina, u okviru FIST+ programa, nakon koje je izvedena nesvakidašnja ceremonija zatvaranja, uz učešće FIST tima.

 

Tročlani žiri koji su činili Milena Bogavac, Dragana Jovović i Attila Antal doneli su odluku da je najbolja predstava na ovogodišnjem FIST-u "Brazilifikacija" Univerziteta umetnosti iz Ciriha.

 

 

Nagradu publike dobila je predstava "Ne viči na mene" iz Moldavije, a specijalnu nagradu festivala dobila je predstava "Boje pogubljenja" rimske akademije "Sofija Amendolea".

 

U prilogu se nalazi nekoliko fotografija sa zatvaranja, a ostale fotografije možete pogledati na http://www.infolink.rs/page_view.php?pageId=348

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..