Na FIST-u publika je uživala u predstavama iz Bosne i Hercegovine i Holandije. "Džepovi puni kamenja" po tekstu irske autorke Meri Džouns, a u izvođenju studenata Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva oduševila je sve prisutne. 


Od 21.30h posetioci su mogli da pogledaju plesni solo performans "Žene ne kake" Liselore Nige. Na neobičan način ova mlada glumica je pokušala da prikaže položaj žene  u današnjem društvu. Nakon predstava održani su i okrugli stolovi gde je publika mogla da učestvuje u razgovoru sa autorima predstava.
 
Sutra na programu FIST-a 08 od 19h igraće se predstava "Boje pogubljenja" italijanske trupe sa pozorišne akademije "Sofija Amendolea" iz Rima. U ovoj predstavi tretiraće se tabu tema smrtne kazne. Nakon toga, od 21h predstaviće nam se češka trupa sa Janaček akademije za muziku i izvođačke umetnosti iz Brna. Njihova  predstava "Izbeglice" baviće se preispitivanjem manipulacije medija kroz simulaciju forme reality show-a. 

FISTedu program, koji će omogućiti publici da se informiše i unapredi znanja o aktuelnim umetničkim temama na koje se Festival fokusira konceptom, a to je pre svega društveno i politički angažovana umetnost. 

FIST 08 Vas poziva da se priključite diskusijama FISTedu programa, koje će se održati u subotu 10. i nedelju 11. novembra od 18h na Fakultetu dramskih umetnosti.


<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..