StandUpFest2012-webNa drugom po redu StandUpFestu, međunarodnom festivalu stand up komedije, posetioce Doma omladine Beograda zabavljaće blizu 20 komičara iz celog sveta. U godini u kojoj nam prete smakom sveta, raznoraznim društveno-ekonomskim kataklizmama – branimo se osmesima!

Sada već tradicionalno, u oktobru u Domu omladine Beograda, StandUpFest dovodi izvođače koji će nas provereno zasmejati, ali i navesti na razmišljanje! Već prve festivalske večeri, 19. oktobra, posetioci StandUpFesta dobiće sliku stand up komedije u regionu kada će se publici predstaviti po jedan kvalitetan izvođač iz svake od bivših jugoslovenskih republika. Među njima su i komičari koji premijerno nastupaju pred domaćom publikom: Ivan Šarić iz Hrvatske, Saško Kocev iz Makedonije i Aida Bukva iz Bosne i Hercegovine. Program vodi komičar iz organizacije Standup.rs – Srđan Dinčić.

Druženje sa komičarima iz Srbije i regiona nastavlja se druge večeri StandUpFesta, kada će program voditi gošća iz Zagreba – stand up komičarka Marina Orsag.   U završnici StandUpFesta, 21. oktobra, „pravićemo se Englezi“ sa izvođačima iz Velike Britanije, Kanade i Australije – komičarima koji prvi put nastupaju u Srbiji.

Program StandUpFest2012:

Petak, 19.10. Dan Prvi
Voditelj večeri Srđan Dinčić – Standup.rs (SRB)
Tin Vodopivec (SLO), Aida Bukva (BiH),  Ivan Šarić (HR) , Saško Kocev (MK), Aleksandar Perišić -  Standup.rs (SRB), Vlatko Štampar (HR)

Subota, 20.10. Dan Drugi
Program vodi Marina Orsag (HR)
Goran Furjan (HR), Nesha Bridges - Standup.rs (SRB), Perica Jerković (SLO/BiH), Domagoj Pintarić (HR), Jelena Radanović - Standup.rs (SRB), Nikola Silić - Standup.rs (SRB)

Nedelja, 21.10. Dan Treći
“Pravimo se Englezi”
Christian Steel (UK)
London calling:
Gordon Southern (UK)
Bryan O'Gorman (CA)
Jacques Berret (AUS)


Organizacija:
www.standup.rs
www.standupfest.com
www.domomladine.org


Ovako je bilo prošle godine na prvom festivalu stand up komedije ikada održanom u Srbiji: OVDE

Prvi StandUpFest, održan je u Domu Omladine Beograda od 14 -16. oktobra 2011. godine. Više od 3 .000 gledalaca tokom tri dana uživalo je u humoru stand up komičara sa prostora eks Jugoslavije (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija) Sedamnaest izvođača nastupilo je u revijalnom programu (14 i 15. oktobar) i dvanaest takmičara na finalnoj Večeri otvorenog mikrofona – takmičenju za nove talenete (16. oktobar).

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..