hodnici-zuti-3Ex Teatar Fest je pozorišni festival u organizaciji Doma omladine Pančevo sa tradicijom dugom četrdeset i jednu godinu koji se i ove, kao i svake godine, održava u Pančevu. Festival je nastao kao pokušaj da se pronađe novi, alternativni pozorišni izraz i svake godine okuplja veliki broj mladih pozorišnih stvaralaca, ali i ljubitelje pozorišne umetnosti.

Ove godine Ex Teatar Fest održava se od 7. do 10. juna na tri lokacije, u Studentskom domu Pančevo, ispred hotela Sloboda i u dvorištu Doma omladine Pančevo, a u okviru ovog festivala publici će biti ponuđeo sedam predstava mladih pozorišnih stvaralaca iz Srbije i regiona.

Koncept ovogodišnjeg Ex Teatar Festa glasi Na granici , a festival za cilj ima da pređe granice pozorišnog izraza, publici ponudi nove, drugačije pozorišne predstave mladih pozorišnih stvaralaca, izmeštene u nekonvencijalne prostore.

Selektor ovogodišnnjeg Ex Teatar Festa je Vladan Đurković, mladi pozorišni reditelj, a predstave koje će publika moći da pogleda ove godine su: Tigar, diplomska predstava Miloša Lazića i Katarine Dimitrijević Orkestar Titanik, diplomska predstava Akademije umetnosti u režiji Predraga Ejdusa, Iza božjih leđa, predstava Fakulteta dramskih umetnosti  u režiji Jovane Tomić, Kafanica, sudnica, luidnica predstava Banjalučke akademije umjetnosti u režiji Slobodana Brankovića, Kraljice, diplomska predstava studentkinja master studija Akademije umetnosti Novi Sad, Mister Dolar u režiji Maje Maletković.

Po prvi put ove godine, biće izvedena i predstava u produkciji samog Ex Teatra Mnogo buke  ni oko čega u režiji Marije Lipkovski i Ane Popović.

Ex Teatar Fest podržan je od strane Grada Pančeva.

Pozivamo Vas da od 7. do 10. juna dođete u Pančevo, uživate u inovativnim predstavama mladih pozorišnih stvaralaca, kao i u brojnim sadržajima u okviru pratećeg programa i zajedno sa nama pomerite granice!
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..