PNProgram Ženski dan od početka 2011. opstaje zahvaljujući podršci Rekonstrukcija Ženskog fonda. Započet je 2008. u organizaciji Žena na delu, koje su 2010. imale podršku Asocijacije za žensku inicijativu, a u 2011. se registrovale kao Act Women.Već deset godina grupa ACT Women spaja umetnost i aktivizam i javni prostor pretvara u scenu na kojoj glasno govori o tabuima u našem društvu!

Pustite svoj glas i telo da progovore o tabuima koji vas okružuju, izvucite iz mraka  “nevidljive” teme i pokažite ih pod pozorišnim reflektorima!
Pronađimo zajedno pokrete koji govore, zvuk koji slika i senke koje možemo dodirnuti!
Kroz ovu pozorišnu radinicu vode vas Slađana Rackov i Vesna Bujošević, glumice ženske umetničko - aktivističke grupe ACT Women (Art club taboo Women).
Koristeći umetničke elemente  pojačavamo vidljivost problema nasilja nad ženama, izražavamo neslaganje sa nepravdom, zabranama, ograničenjima, neistinama i ćutanjima.
Radionica je otvorena i besplatna za sve žene! Prostor i program su prilagođeni ženama sa invaliditetom, kao i ženama koje bi povele svoju decu (samo nas obavestite kakve potrebe imate da bismo mogle da vas podržimo na odgovarajući način). Potrebno je poneti udobnu obuću i odeću.
U maloj pauzi i dok se okupljamo imamo čaj, kafu, vodu, voće, ponešto slatko i ... puno ženskih aktivističkih materijala i knjiga! Trudićemo se da i ovoga puta donesemo besplatne primerke ženskih publikacija, knjiga i brošura.
Dobrodošle!


O Ženskom danu više informacija saznajte na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
kao i na FB stranama ZENSKI DAN ili ACT Women

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..