Na samom kraju 26. sezone Opere i teatra Madlenianum odlučili smo se da nagradimo verne posetioce i da organizujemo akciju za naše predstave na Velikoj sceni: komediju Koferče 19. maja, mjuzikl-operetu Vesela udovica 20. maja i operu Turandot 23. maja. Na ove predstave dajemo popust od 50%, s tim da akcija traje do ponedeljka, 20. maja i broj karata je ograničen. Takođe, najavljujemo da se najnoviji mjuzikl Company 27. maja izvodi poslednji put u ovoj sezoni. Ne propustite svoje omiljene umetnike na sceni Madlenianuma! Komedija Koferče Jurija Poljakova govori o pobuni malog čoveka protiv represivne vlasti i nepravednog sistema.

Kada Mihail Stražarenko (Marko Gvero) nezdovoljan poslom, ženom (Jelena Ćuruvija Đurica) i kompletnim životom odlučuje da uzme stvar u svoje ruke i otme atomsko koferče od ruskog predsednika (Gorica Popović), to dovodi do niza komičnih situacija, u sjajnoj režiji Olje Đorđević. U predstavi debituje Ljubinka Klarić.
Naš rado igran mjuzikl-opereta Vesela udovica je komična priča o bogatoj udovici Hani Glavari i pokušajima njenih zemljaka da joj nađu novog supruga, ali takvog da njeno nasleđeno bogatstvo ostane u kneževini Montenegro. „Kraljica operete“ Franca Lehara opčinjava predivnom muzikom, zabavnom i virtuoznom režijom Roberta Boškovića koja uz kabaretski ugođaj, donosi dobru muziku i vrhunski ples i glumu solista, dok njih i orkestar kroz zahtevne deonice vodi maestra Vesna Šouc. Sjajnu ekipu solista i glumaca predvodi Branislava Podrumac u naslovnoj ulozi, a prate je Dimitrije Cincar Kostić, Žarko Stepanov, Mina Gligorić, Marko Živković, Đorđe Stojković, Ljubomir Popović, Anja Orelj, Milan Milosavljević, Mirjana Stojanović. Vladimir Bulatović, Milena Moravčević, Arsenije Tubić i Milan Tubić.

U koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Opere i teatra Madlenianum nastala je opera Turandot, poslednja opera slavnog italijanskog kompozitora Đakoma Pučinija. Priča o okrutnoj kineskoj princezi Turandot (Jasmina Trumbetaš Petrović), koja odbija sve prosce, sve dok se ne zaljubi u princa Kalafa (Dušan Plazinić) urađena je u modernoj režiji Maria Pavla del Monaka, diriguje Aleksandar Kojić.

Naš najnoviji mjuzikl, brodvejski biser Company, na muziku i tekst Stivena Sondhajma i po knjizi Džordža Furta izvodi se sedmi i poslednji put u ovoj sezoni. Ovenčan Toni nagradama, ovaj mjuzikl, u režiji Nebojše Bradića i pod palicom Vesne Šouc prati neženju Bobija okruženog svojim oženjenim i brižnim prijateljima, koji priređuju žurku za njegov 35. rođendan, vršeći pritisak da se uozbilji. Slaven Došlo u glavnoj ulozi sjajno predvodi brojni ansambl vrsnih glumica i glumaca: Vanju Milačić, Daniela Siča, Branislavu Podrumac, Žarka Stepanova, Ivanu Popović, Hadži Nenada Maričića, Oliveru Bacić, Petra Đurđevića, Natašu Marković, Nikolu Bulatovića, Jelenu Jovičić, Tanju Živković i, Tatjanu Dimitrijević. Mjuzikl se izvodi 27. maja na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..