Od 27. do 30. novembra na Dorćolu (Dorćol Platz) - REFLEKTOR TEATAR FESTIVAL #RTF je regionalni festival društveno angažovanog pozorišnog izraza. Njegova misija je da promoviše eksperimentalne, politične, inovativne forme, s posebnim fokusom na teatarsko stvaralaštvo novih generacija i razvoj mlade publike. SVETLA STRANA MENE podnaslov je prvog izdanja Reflektor teatar Festivala, inspirisan naslovom naše tekuće pozorišne sezone Svetla strana scene.

U sezoni Svetla strana scene, fokus je bio na optimizmu, entizijazmu i radosti - kao deficitarnom i alternativnom osećanju, različitom od opšte društvene atmosfere straha, nasilja, podeljenosti i nesigurnosti.

Festival je takmičarske prirode, ne sa ciljem da se forsira kompetitivnost i meritokratija u umetnosti, već zato što je ideja da se procedura odlučivanja o nagradama iskoristi kao platforma za pokretanje šireg društvenog dijaloga o predstavama i temama koje one otvaraju. Takođe, s obzirom da je Festival Reflektor teatra posvećen promociji inovativnog, hrabrog i političnog pozorišta, kao i afirmaciji mladih autora i autorki, nagrade treba da doprinesu većoj vidljivosti njihovog rada u javnosti.

U žiriju festivala su: Filip Grujić, književnik i dramaturg; Maja Maksimović, naučna istraživačica i predavačica na Katedri za andragogiju Filozofskog fakulteta i Marko Panajotović, glumac i jedan od osnivača Reflektor teatra. Pored nagrada stručnog žirija, biće dodeljene: Nagrada publike; Nagrada mladog žirija i Nagrada omladinskog internet portala Zoomer.rs.

U čast nagrađenih, biće izvedena predstava “Muškarčine” – prva i najdugovečnija predstava Reflektor teatra, koja poslednjeg dana Festivala proslavlja važan jubilej: jedanaest godina na sceni. Kako su autori predstave “Muškarčine” zajednički osnovali Reflektor teatar, ovaj datum (30. novembar 2023) ujedno je i jedanaesti rođendan pozorišta...

Karte možete rezervisati putem broja telefona 0603008886 ili putem tickets.rs portala.

Zajedno sa vama SVETLIMO U MRAKU od 2012. godine!

           

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..