Pred vama su tri dana smeha uz tri komedije Zvetdara teatra – Ljubav u Savamali, Sportsko srce i Pasivno pušenje! U petak, 13. oktobra na repertoaru je komedija Ivana Lalića, „Ljubav u Savamali“, u režiji Darijana Mihajlovića. Prvo izvođenje u novoj pozorišnoj sezoni, obeležiće i povratak Mine Sovtić na scenu. „Savamala“ je od svoje premijere 2018. godine, izvedena više od 50. puta, a u najkraćem je opisuje deo iz kritike novinarke Ane Tasić, koja kaže: „Ljubav u Savamali” je komična melodrama, pitka i neposredna, probojna u zavođenju gledalaca, britkim humorom i savremenošću sadržaja.“ Glumačku ekipu čine Miloš Đorđević, Elizabeta Đorevska, Mina Sovtić, Branko Vidaković, Milan Vasić, Lena Bogdanović i Nikola Šurbanović.

Scenografiju za ovu predstavu radila je Vesna Popović, kostimograf je Lidija Jovanović, a kompozitor numera u izvođenju Milana Vasića je Bojan Stojčetović.

Subota, 14. oktobar je još jedan razlog za dolazak u naše pozorište, kada je na repertoaru komedija „Sportsko srce“, Đorđa Milosavljevića, u režiji Milana Кaradžića.
Priča o susretu pet različitih ljudi – oca, kuma, ćerke, njenog momka i advokatice – u zemunskoj pečenjari u veče finala Svetskog prvenstva u Rusiji jeste priča o opraštanju i pomirenju. Vlasnik pečenjare, osramoćeni i odbačeni otac, autodestruktivni kum, razočarana advokatica i mladi skorojević sa Dedinja tvore komičnu i tragičnu priču o sudaru svetova, stradalničkom i snobovskom, koji verno oslikava našu stvarnost.

Uloge tumače Milutin Mima Кaradžić, Nela Mihailović, Nina Nešković, Aleksandar Đurica i Nikola Šurbanović. Scenograf je Boris Maksimović, kostimograf Dragica Laušević, a kompozitor Vladimir Petričević.

Još jedna od vodećih komedija na našem repertoaru, „Pasivno pušenje“, Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina, biće izvedena 15. februara. Svoje lično nesvakidašnje iskustvo na Aerodromu „Šarl de Gol", gde ga je policija zbog kompjuterske greške kojom je zamenjen identitet ispitivala, dramski pisac Nebojša Romčević pretočio je u ovu komediju koja se već sedmu godinu izvodi u teatru pod zvezdama.

Glavni junak ove predstave, profesor francuskog, pokušava da prenese sarmu preko granice, i tu nastaje drama koja će vas zagarantovano nasmejati.
“Nama najdraži komični junak – Srbin intelektualac je lik koji umire da bi se dopao. U toj potrebi nasušnoj da se svidi, da bude pohvaljen od nekog komesara ili kancelara, naš će Srbin ostati bez ijednog ubeđenja, ali će za svako biti spreman da umre… ili bar da pusti druge da umru.”, kaže između ostalog pisac Romčević.

U predstavi igraju: Aleksandar Đurica, Radoslav Rale Milenković, Mladen Andrejević i Marko Baćović.

Кomediju za koju je scenografiju radila Vesna Popović, a kostime Jelena Stokuća, Rale Milenković je opisao kao “nepotkupljivo bezobrazan komad”. Ne propustite priliku da je pogledate ovog meseca!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..