Iako je bivša Jugoslavija bila među zemljama osnivačima Svetske mreže pozorišta za decu i mlade ASSITEJ International (davnih 1960-tih), ovaj međunarodni skup u ovoj oblasti nije se nikada pre održao, ne samo u Srbiji, nego bilo gde u regionu. Ove godine Srbija će prvi put ikada biti domaćin centralnog međunarodnog programa u oblasti pozorišta za decu i mlade - Svetske konferencije pozorišta za decu i mlade (ASSITEJ Artistic Gathering, na eng.).

Centralni program će se pod nazivom “Prekretnica” održati od 20. do 24. novembra u Beogradu i Novom Sadu i obuhvatiti veliki broj različitih dešavanja za decu, mlade, kao i za profesionalnu javnost - pozorišne umetnike, stručnjake, zaposlene u kulturi, pedagoge, vaspitače, nastavnike, bibliotekare, kustose, organizatore, kao i studente u ovim domenima i dr.

Pozorišta za decu i mlade iz različitih delova Srbije zajedničkim snagama i uprkos svim preprekama pripremaju Svetsku konferenciju izvođačkih umetnosti za decu i mlade pod sloganom „Prekretnica“ na preko 10 lokacija i sa učešćem više stotina kolega iz zemlje i inostranstva, kao i mnogobrojne publike.

Prekretnica je jedinstvena prilika da se u živom susretu sa kolegama iz čitavog sveta upoznamo sa aktuelnostima, temama i novim razmišljanjima u ovoj oblasti, kao i da zajedno predstavimo srpsko stvaralaštvo za decu i za mlade u što boljem svetlu!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..