Sinoć, 26. aprila, u prepunoj sali  Narodnog pozrišta u Beogradu, u organizaciji agencije Fabrika,  održan je prvi od tri događaja koje ova agencija organizuje u naredne 3 nedelje, u saradnji sa Italijanskom Ambasadom. UNICREDIT BANK Gala koncert -  “U čast Renatu Balestri”, najboljem ambasadoru Srbije u svetu, organizovali su Agencija Fabrika i Narodno pozorište uz podršku Italijanske Ambasade, u odličnoj režiji rediteljke Narodnog pozorišta, Ane Grigorović.  Koncert je bio posvećen velikom modnom kreatoru i svestranom umetniku, osvedočenom prijatelju Srbije, koji je preminuo 26. novembra prošle godine. Želja organozatora bila je da se evociraju uspomene na Balestrinu ličnost i nejgovu saradnju sa Narodnim pozorištem za čije je legendarne predstave, opera Pepeljuga i balet Labudovo jezero, Renato Balestra kreirao stotine fascinantnih kostima.

U publici su bili brojni Balestrini prijatelji iz Italije i Srbije kao I članovi jegove porodice, a veče je proteklo uz suze i dugotrajne aplauze.
 
Publiku je oduševio veliki prijatelj Renata Balestre, gostujući dirigent iz Italije, Jacopo Sipari koji je dirigovao orkestrom Narodnog pozorišta. U toku koncerta  smenjivali su se segmenti iz Labudovog jezera, opere Pepeljuga i omiljene arije Renata Balestre, sa maestralnom Ripaltom Bifo, sopranom iz Italije i specijalnom gošćom, Jadrankom Jovanović. Spektaklu na sceni doprineli su prvaci baleta Narodnog pozorišta, Tatjana Tatić i Igor Pastor, nosiovc naslovnih uloga u Labudovom jezeru, kao i izvrsni baletski ansambl, ali i manekeni koji su podsetili publiku na čudesno lepe, nezaboravne kostime koje je Balestra kreirao za operu Pepeljuga.
 
U toku koncerta, na video ekranu su se smenjivale fotografije iz Balestrinom života, brojnih revija po svetu I Beogradu….što je doprinelo da ovo veče bude eksplozija emocija koje su se osećale kako sa scene, tako I iz publike.
 
Po završetku koncerta, nakon gromoglasnog aplauza koji su dobili svi umetnici, Vesna Mandic, direktorka Fabrike je rekla: ovo veće nije oproštaj od Balestre, već samo evociranje uspomena. On će ostati I našim životima kroz njegovu porodicu na koju je preneo ljubav prema Srbiji I predstavila je njegovu ćerku Federicu Balestru koja je bila vidno uzbuđena, emotivna, ali I presrećna zbog ljubavi koju svi te večeri izrazili prema njenom ocu.
 
I na kraju, najemotivniji momemat je bio kada su izašli brojni prijatelji Renata Balestre iz Srbije:  Vesna Mandić, Milan Kovačević, manekenke Tamara Paunović, Sonja Stamevski I Nataša Miovčič, Miloš Dajković, Konstantin Kostjukov, Tatjana Tatić, Verica Rakočevic, Katarina Grujić, Jagoš marković I Jadranka Jovanović.

Fotografija: Fabrika

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..